Bronzen sculpturen sieren de tuin van Margreet Markus. Foto: PR.
Bronzen sculpturen sieren de tuin van Margreet Markus. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Mooie vierde plaats voor Red Devil

RUURLO – Het Red Devil Tractorpullingteam Ruurlo nam zaterdag in het Utrechtse Montfoort met succes deel aan de negende competitiewedstrijd in de strijd om het nationale tractorpulling kampioenschap. Rijder Wim Hendriksen werd vierde in de 4,5 ton Supersport Topniveau klasse.

Nadat afgelopen week de oorzaak van de wat mindere prestatie van de wedstrijd in Lochem gelukkig snel was gevonden en ook weer opgelost was ging het team afgelopen zaterdag vol goede moed op pad. Er was een sensor uit het inlaat spruitstuk gebroken en daardoor had de Red Devil te weinig inlaat druk gehad tijdens de Lochemse wedstrijd. Aangekomen in Montfoort zag het team al snel dat door al de regen het al een behoorlijke modderbende op de baan was geworden.

Na een uur vertraging in het wedstrijdschema was het rond de klok van half vijf de beurt aan de 4,5 ton Supersport Topniveau klasse. "We waren als nummer zes aan de beurt. We konden zodoende nog een beetje kijken wat onze voorgangers deden. De baan lag er goed bij en na de eerste proeftrek werd de sleepwagen iets zwaarder afgesteld", aldus Robert Hendriksen van het team. Toen het de beurt aan Wim Hendriksen was steeg de spanning bij het team. Wim kreeg de groene vlag en kwam goed weg en met een mooie balans kwam de tractor mooi recht over de baan. De Ruurloër zette een afstand neer van 101,53 meter. Opdat moment goed voor een tweede plaats. Dus was het afwachten wat de rest de deelnemers ging doen. Er kwamen immers nog een paar favorieten.

Het pakte uiteindelijk allemaal goed uit. De Red Devil eindigde op een mooie vierde plaats. Wim Hendriksen was dik tevreden met de uitslag en dat alles heel was gebleven. "In de competitie zijn we weer gestegen en staan nu op een mooie gedeelde vierde plaats met zes punten achterstand op de nummer drie. Er kan nog van alles gebeuren met nog twee wedstrijden in de competitie te gaan."

De volgende wedstrijd voor de Red Devil is zaterdag 19 augustus in Meerkerk.


Combinatie Wopereis/Lansink winnaar jonge duivenvlucht Roderlo

RUURLO – Afgelopen weekeinde vlogen de duiven van de leden van Postduivenvereniging Roderlo voor de jonge duivenvlucht vanuit Strepy/Thieu in België terug naar Ruurlo. De duiven konden in verband met de slechte weersomstandigheden niet op zaterdag gelost worden. Er werd daarom uitgeweken naar zondag. De duiven werden om 12.00 uur gelost met een westenwind. De afstand voor de vlucht bedroeg 241 kilometer. De eerste duif werd om 14.52 uur geklokt door de Combinatie Guus Wopereis en Merijn Lansink. De uitslag: Combinatie Wopereis/Lansink 1-2-13, J.H.J. Meulenveld 3-7-8-14, J. Ras 4-5-6-15-16, G. Pasman 9, G. Voskamp 10-11-24-25, H. Berentsen 12, Gebroeders Meulenveld 17-18-20-21, J.H. Ter. Maat 19-22, H.J. Heinneman 23.


Kunst kijken bij Margreet Markus

RUURLO – Margreet Markus stelde afgelopen weekeinde haar KunstWerkPlaats aan de Barchemseweg 30 in Ruurlo open voor publiek.

Binnen waren bronzen beelden en schilderijen te zien geïnspireerd op huisjesslakken. In de tuin stonden bronzen sculpturen die opvallen door hun fragiele, opengewerkte draadstructuur. Ze ogen kwetsbaar maar dat is schijn want ze zijn in stevig brons gegoten. Verderop in de tuin stonden de objecten van keramiek van Margreets gast, kunstenaar Marianne Gerestein uit Gorssel. Haar keramische vormen kenmerken zich door bijzondere structuren en prachtige kleuren. Het werk van beide kunstenaars past goed bij elkaar.
Komend weekeinde is er ook nog volop gelegenheid om al deze kunst te bekijken. De KunstWerkPlaats is op zaterdag 19 en zondag 20 augustus open van 12.00 tot 17.00 uur. Beide kunstenaars zijn dan aanwezig, de toegang is gratis.