De tuin Hof te Ruurlo is opengesteld op zaterdag 19 en zondag. Foto: PR.
De tuin Hof te Ruurlo is opengesteld op zaterdag 19 en zondag. Foto: PR. Foto:

Open tuin bij Hof te Ruurlo

RUURLO – "Waarom een privé-tuin open stellen voor publiek?" De eigenaren Wim Geurink en Marcel Borkus willen graag met een ieder delen wat zij mooi vinden in de tuin. Is Hof te Ruurlo dan zo'n bijzondere tuin?

Marcel Borkus: "Nou, je komt er dingen tegen die niet overal tegenkomt. Er staat een grote diversiteit aan planten in de 'Cottage-achtige' tuin, maar het is lastig tellen hoeveel er in staat. Wat we wel weten is dat wij ruim 525 verschillende soorten hosta's hebben. Die staan meest in pot zodat je er eindeloos mee kan schuiven en bepaalde hoeken steeds een ander aanzicht kan geven."
De tuin is 1100 vierkante meter met twee vijvers en is verder ingedeeld door muurtjes en taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes. Daarom is het telkens weer verrassend.

De tuin Hof te Ruurlo is opengesteld op zaterdag 19 en zondag 20 augustus van 10.00 uur tot 17.00 uur. De tuin is te vinden aan Borculoseweg 40 in Ruurlo Ruurlo naast de molen 'Agneta'.

Toegang is gratis, maar een vrije gift wordt op prijs gesteld. De tuin is beperkt toegankelijk voor rolstoelen, rollators en wandelwagens en honden zijn niet welkom.


www.hofteruurlo.nl