De 'cast; van de revue 'DNA Onbekend' is dit jaar kleiner in omvang dan in vergelijking met voorgaande jaren..Foto: PR.
De 'cast; van de revue 'DNA Onbekend' is dit jaar kleiner in omvang dan in vergelijking met voorgaande jaren..Foto: PR. Foto:

Revue Barchems Feest in ander en kleiner jasje gestoken

BARCHEM – Gezien het succes van voorgaande jaren wordt er ook dit jaar tijdens het Barchems Feest weer een revue op de planken gebracht in dorpshuis 't Onderschoer. De titel van de revue is 'DNA Onbekend' en de revue is geschreven door Anneke Koeleman, Martin Marsman en Joris Spiekker. Er vinden twee voorstellingen van 'DNA Onbekend' plaats: woensdagavond 23 augustus (aanvang 19.30 uur) en donderdag 24 augustus (aanvang 20.00 uur).

Door Jan Hendriksen

De revue is in een ander en kleiner jasje gestoken dan men gewend was de laatste jaren maar is zeker niet minder interessant. De titel roept vraagtekens op, maar is ook een zeer actueel onderwerp in de media. De kranten staan er vol van. Er wordt geknoeid met potjes, heel veel potjes met een bepaalde inhoud. Ze zijn niet schoon, soms nog gevuld met het product van een andere 'donor'. "In deze revue volgen we de perikelen van twee echtparen die gezinsuitbreiding verwachten en krijgen. Maar bij beide stellen ging het één en ander niet volgens de gebruikelijke manier. Het gaat de papa's dan ook niet in de koude kleren zitten als hun vriendinnen moeten bevallen. Want watjes zijn het wel die Eddy en Jaap. Ondanks dat ze het klappen van de bevallingszweep al kennen uit hun vorige relaties", zo verklaart mede-schrijver en regisseur Anneke Koeleman die reikhalzend naar de revue uitkijkt.

Maar zijn Eddy (gespeeld door Martin Marsman) en Jaap (Joris Spiekker) wel de echte vaders van hun kroost? Of is er toch iets misgegaan met al die potjes in het laboratorium dankzij het gestuntel van de knullige laborant (Erwin Bannink)? Hebben de vrienden Toon (Marinus Mulderije) en Pieter (Erwin Bannink) of misschien wel de stoute dokter een aandeel in dit geheel? Met welke boodschap komt Caroline Jensen tijdens de door Pampers aangeboden vakantie op Aruba? Wordt het DNA van de vaders bekend of blijft het voor altijd een groot raadsel en leggen de ouders zich neer bij de uitslag? In een aantal hilarische scenes zal duidelijk worden of alle onzekerheid voor niets is geweest.

Decor
De teksten van de revue zijn geschreven door Martin Marsman, Joris Spiekker en Anneke Koeleman die tevens de regie op zich neemt. De 'cast' van de revue bestaat uit Erika Kok, Erna Hoftijzer, Yvonne Weernink, Martin Marsman, Joris Spiekker, Erwin Bannink, Marinus Mulderije en Anneke Koeleman. Hans Sleumer en Jarno Koeleman zijn figurant. De dans wordt verzorgd door de twee winnaressen van de Barchemse Playback-wedstrijd: Noa Koeleman en Mayke Visschers. Het decor is dit keer niet geschilderd maar wordt door middel van beamers op de achtergrond geprojecteerd door professional Johan de Rooij (De Rooij AV-producties).

Kaartverkoop
Dinsdag 15 augustus vindt de kaartverkoop van de revue in dorpshuis 't Onderschoer plaats. De kaarten kosten tien euro per persoon. Woensdagavond 23 augustus begint de voorstelling om 19.30 uur. Na afloop zorgt DJ Gerco voor dansmuziek. Donderdagavond 24 augustus begint de revue om 20.00 uur waarna Free Line voor dansmuziek zorgt.