Marte Mulder met haar pony Verano. Foto: Wilma Frentz
Marte Mulder met haar pony Verano. Foto: Wilma Frentz Foto:

Marte Mulder van PC Ruurlo

regionaal dressuurkampioen

RUURLO – Ponyclub Ruurlo heeft zaterdag met groot succes deelgenomen aan de Regio kampioenschappen Gelderland – Flevoland die bij Landelijke Rijvereniging en Ponyclub De Heuvelruiters in Wezep plaatsvonden. Marte Mulder werd met haar pony Verano kampioen B-dressuur en met zelfde pony reservekampioen bij B-springen. Een ware topprestatie voor de jeugdige Ruurloër. Met deze resultaten is Marte bij zowel de dressuur als het springen geselecteerd voor de Hippiade (Nederlandse Kampioenschappen) op zaterdag 26 augustus in Ermelo.

Door Jan Hendriksen

Het viertal van PC Ruurlo bestaande uit Jetske Groot Roessink, Marte Mulder, Roos Radema, Alana Toxopeüs en Lotte Visscher werd onder leiding van instructrice Marieke ten Elsen vierde en is met dit resultaat ook geselecteerd voor de Hippiade. Het was alweer enige jaren geleden dat Ponyclub Ruurlo met een viertal startte tijdens de Outdoor Regio kampioenschappen Gelderland – Flevoland. De laatste keer was de door Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Ruurlo georganiseerde outdoor regiokampioenschappen in 2013 in Ruurlo.

Landelijke Rijvereniging
In navolging op het succes van de leden van PC Ruurlo afgelopen zaterdag in Wezep zal vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus in Wezep treedt, naast het viertal van Landelijke Rijvereniging Ruurlo, tevens een team in het strijdperk in de strijd om het Verenigingskampioenschap tijdens de Regiokampioenschappen Gelderland - Flevoland voor paarden. Deelnemers aan het Verenigingskampioenschap zijn Manon Bosman M1 dressuur, Femke Peer L2 dressuur, Bo Groot Roessink L1 dressuur, Ellen Hietbrink B dressuur, Bo Groot Roessink L springen, Berry Schuurman B springen, Adrie van Rijn B springen en Kim Kleine M springen.
Tevens hebben Manon Bosman M1 dressuur, Kristel Hissink M2, Esther Penterman ZZL, Adrie van Rijn L springen, Kim Kleine M springen en Annemarie Van Merkestijn Z springen zich individueel geklasseerd voor de kampioenschappen.