Wim Ruessink in de Jacobskerk in Winterswijk, waar hij cantor/organist is. Foto: PR
Wim Ruessink in de Jacobskerk in Winterswijk, waar hij cantor/organist is. Foto: PR Foto:

Orgelconcert Ruessink in Dorpskerk van Ruurlo

RUURLO – In de Dorpskerk in Ruurlo zal zaterdag 12 augustus om 14.00 uur tijdens de wekelijkse openstelling van de Dorpskerk in het kader van Open Kerk een orgelconcert worden gegeven door Wim Ruessink uit Winterswijk. Na afloop of van te voren kan men de prachtige kerk bezichtigen. Er zal geen entree gevraagd worden maar een vrije gift om de onkosten te dekken. Men is van harte welkom.

Wim Ruessink studeerde aan het Twents Conservatorium de hoofdvakken orgel docerend (1988), uitvoerend musicus (1990)) en kerkmuziek (1989) bij onder andere Gijs van Schoonhoven. In 2012 studeerde hij aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort (Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht) af als beiaardier (Bachelor of Music) bij Frans Haagen en Gijsbert Kok. Als cantor-organist is hij verbonden aan de Protestantse Gemeente in Winterswijk en als beiaardier aan de Oude Calixtustoren in Groenlo en de Jacobstoren in Winterswijk. Verder is hij als dirigent verbonden aan het Eibergs Mannenkoor en het Varssevelds Mannenkoor. In 1988 won hij de Compositieprijsvraag Kerkmuziek in Utrecht en was hij één van de prijswinnaars van het Nationaal Orgelimprovisatieconcours in Bolsward. In 1990 en 1994 was hij deelnemer van het Internationaal Orgelimprovisatieconcours in Haarlem. In 2005 won Wim Reussink de culturele prijs van de gemeente Winterswijk vanwege zijn verdiensten voor de muziek in het algemeen en de kerkmuziek in het bijzonder. In 2012 won de Winterswijker het Beiaardimprovisatieconcours van de Nederlandse Klokkenspel Vereniging in samenwerking met de gemeente Goedereede en de stichting Vrienden van de Goereese Beiaard.


Jaarlijkse collecte KWF Kankerbestrijding

RUURLO – In de week van maandag 28 augustus tot en met zaterdag 2 september wordt de jaarlijkse collecte voor het KWF Kankerbestrijding gehouden. Het comité Ruurlo van het KWF Kankerbestrijding hoopt dat men de collectant niet tevergeefs laat aanbellen. Elke collectant kan zich legitimeren. KWF Kankerbestrijding is te herkennen aan het rood-wit-blauwe logo met de krab en het keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Wie de collectant heeft gemist kan een gift overmaken op giro 26000 of gebruik maken van de eenmalige machtigingskaart.