De expositieruimte in de voormalige steenfabriek in Gilze. Foto: PR
De expositieruimte in de voormalige steenfabriek in Gilze. Foto: PR Foto:

Berkellandse kunstenaars
exposeren in Brabant

BERKELLAND - Vier Berkellandse kunstenaars van de Kunstkring Bart zijn gevraagd om te komen exposeren in de voormalige steenfabriek in Gilze, Noord-Brabant. Het is het vervolg van twee jaar terug toen kunstenaars van Bart op de kunstmarkt in Tilburg stonden.

In de oude steenfabriek zijn de voormalige productie- en drooghal omgebouwd tot een moderne expositieruimte. De fabriek was destijds het eerste industriƫle pand in Gilze en dateert uit 1890. De coƶrdinatie ligt in handen van de Eibergse (en van oorsprong Brabantse) Marianne Appels en haar zwager Rinus Kooi uit Tilburg. Samen met Marianne reizen Nell van der Looij, Claudy Cellier en Bregtje Smalbrugge af naar Gilze. Marianne Appels stelt naast enkele schilderijen haar tekeningen met thema 'Silly People' tentoon. Nell van der Looij en Rinus Kooi zijn beeldhouwers. Claudy Cellier en Bregtje Smalbrugge exposeren met hun schilderijen.
De expositie is te bezoeken van 18 tot en met 27 augustus, in de Steenfabriek Gilze, Steenfabriek 7, Gilze. De toegang is gratis.


Kofferbak Sale

LICHTENVOORDE - Op zondag 6 augustus, Koopzondag, wordt een Kofferbak Summer Sale in het centrum van Lichtenvoorde gehouden. Er wordt tijdens de Kofferbak Sale niet alleen verkocht door lokale ondernemers, ook particulieren trekken hun kofferbak open voor de verkoop. Dus wie nog mooie, overtollige spullen heeft kan de auto in het centrum parkeren. ''Het is gaaf als mensen met een bijzondere auto komen, maar iedereen is welkom hoor'', aldus Anja Onstek van de organisatie. Er is een springkussen en de hele middag is er livemuziek op de Markt. ''We verwachten een hoop toeristen en een mooie sale met kortingen tot wel 70%.'' Er worden voor de Kofferbak Summer Sale online prijzen verloot. Opgeven kan via e-mail info@lichtenvoorde.nl


facebook.com/lichtenvoorde