Naast Schouder aan Schouder (foto) zullen ook de Berkelzangers uit Borculo, Efkes Anders uit Barchem en het Lochems Surprise koor optreden. Foto: PR.
Naast Schouder aan Schouder (foto) zullen ook de Berkelzangers uit Borculo, Efkes Anders uit Barchem en het Lochems Surprise koor optreden. Foto: PR. Foto:

Korenavond tijdens Reurlse Zommerdagen

RUURLO – De eerste editie van de Reurlse Zommerdagen staan voor de deur. Het Ruurlose gemengde gezelligheidskoor Schouder aan Schouder geeft invulling aan dinsdagavond 8 augustus door op het Kerkplein een korenavond te organiseren.

Tijdens deze korenavond treden vier koren uit Ruurlo en omgeving op. Elk koor zingt voor en na de pauze zes nummers. Er zijn optredens van De Berkelzangers uit Borculo, Efkes Anders uit Barchem, Lochems Surprise koor uit Lochem en Schouder aan Schouder uit Ruurlo. In totaal zijn zo'n 170 koristen met muzikanten aanwezig. Er is een verhoogd podium zodat ook de achterste zangers en zangeressen gezien kunnen worden.
Het grootste verschil met voorgaande edities is dat het wedstrijdelement afgeschaft is. Alle partijen geven aan dit een prima idee te vinden. Het motto van iedereen is om gewoon gezellig met elkaar in een ongedwongen sfeer te zingen. De korenavond begint om 19.00 uur, en wordt gepresenteerd door Wim Meerbeek die ook het gezamenlijke slotlied met alle vier koren op zich neemt. Zoals gebruikelijk is alles overdekt, is er een bar en later op de avond zullen er hamburgers worden gebakken.

Repertoire
Het organiserende gezelligheidskoor Schouder aan Schouder is een gemengd koor en heeft afgelopen voorjaar haar vijfjarig jubileum gevierd. Momenteel bestaat het koor uit 52 leden. Het repertoire bestaat uit lekker in het gehoor liggende nummers van de jaren zestig tot heden. Op de korenavond kan Schouder aan Schouder een primeur laten zien: de mannen hebben nieuwe overhemden gekregen. Aan een nieuwe outfit voor de dames wordt nog gewerkt.