Reurle Live is tijdens de Ruurlose Septemberfeesten terug. Foto: Erika Klein Kranenbarg.
Reurle Live is tijdens de Ruurlose Septemberfeesten terug. Foto: Erika Klein Kranenbarg. Foto:

Combinatie Reurle Live en Stratenfeest terug

RUURLO – Reurle Live is tijdens de Ruurlose Septemberfeesten terug. Veel 'Reurle Livers' zijn gebleven, maar er hebben zich – opnieuw – een aantal nieuwe helden aan het front gemeld. Het gashendeltje gaat als vanouds vol open op donderdagavond 7 september. Het mooie is: er is een gerede kans dat men de uitvoerende artiest herkent als zijnde de buurman of een vage bekende. Reurle Live wordt namelijk gemaakt 'deur en veur Reurlsen'.

Najaar 2015 werd besloten om een sabbatical in te gelasten. Na drie edities Reurle Live was het tijd voor een kleine pas op de plaats. Tijd om accu's op te laden, het concept tegen het licht te houden en frisse ideeën door te voeren. De repetities met de nieuwe groep zijn inmiddels in een vergevorderd stadium.
"We zijn een aantal schorre keeltjes, gescheurde drumvellen en gebroken snaren verder, maar Reurle Live begint goed vorm te krijgen. We zijn niet heel ver verwijderd van de topvorm die nodig is voor de aftrap van het Reurlse Septemberfeest", aldus Reurle Live's 'minister of information' Hugo Kamperman.
De Reurle Live-editie 2015 staat eenieder die erbij was nog nadrukkelijk in het geheugen gegrift: lachende gezichten op en voor het podium. Van een voorzichtig 'lao'w eerst maor 'ns kieken wat 't gif' naar een kolkende mensenmassa in krap tweeënhalf uur.

Uitnodiging
De succesvolle combinatie Reurle Live en Stratenfeest is dit jaar opnieuw gemaakt. De straten die zich in het verleden hebben opgegeven voor het Stratenfeest hebben inmiddels van de Oranjevereniging Ruurlo een uitnodiging ontvangen om een plaats te reserveren in de grote feesttent op de 'Blikmansweide'. Er zijn, vanwege de combinatie met Reurle Live, 250 zitplaatsen beschikbaar. Ook nu geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt.