De indrukwekkende glazen brug geeft toegang tot het kasteel. Foto: Bram Wassink
De indrukwekkende glazen brug geeft toegang tot het kasteel. Foto: Bram Wassink Foto:

Museum MORE in Kasteel Ruurlo maakt indruk

RUURLO – Werklieden in het groen zijn nog druk in de weer om de laatste hand aan de herinrichting van de kasteeltuin van Huize Ruurlo te leggen.

Door Jan Hendriksen

De metamorfose die de tuin heeft ondergaan is indrukwekkend. Maar dat geldt ook voor de renovatie van Kasteel Huize Ruurlo dat vrijdag 23 juni officieel door Prof. mr. Pieter van Vollenhoven als tweede locatie van museum MORE (Modern Realisme) in Gorssel wordt geopend.In het kasteel is het werk van de Nederlandse kunstschilder Carel Willink (1900-1983) te bewonderen.
Vorige week vrijdag had de pers tijdens een 'preview' gelegenheid om het gerestaureerde kasteel en de kunstcollectie te bezichtigen. Het bezoek was onder de indruk omdat velen het kasteel nog kennen uit de periode dat zij hun paspoort en rijbewijs er lieten 'verlengen' en de raadsvergaderingen bezochten, toen het kasteel als gemeentehuis van de voormalige gemeente Ruurlo fungeerde.
Museum MORE is een absolute aanwinst voor Ruurlo en geeft mogelijk een impuls voor de plaatselijke ondernemers en toerisme. De heringerichte tuin rondom het kasteel is al een bezienswaardigheid op zich. En die is gratis toegankelijk. Met dank aan Hans en Monique Melchers uit Vorden die het kasteel, de kasteeltuin en de Oranjerie van een 'ondergang' behoede.
Kasteel Huize Ruurlo sprak altijd al tot de verbeelding van miljardair Hans Melchers die zelf op kasteel 't Onstein in Vorden woont. Als jonge jongen raakte Melchers al in de ban van het kasteel waar hij als kind al kwam. In 2013 verwezenlijkte hij zijn jongensdroom door het te verwerven. Hij herstelde het in oude glorie.

Lees verder op pagina 27

Zondagrit Motorclub Ruurlo

RUURLO – Motorclub Ruurlo houdt voor haar leden zondag 25 juni een speciale zondagrit. Start en finish zijn bij het clubgebouw van MC Ruurlo aan de Vosheuvelweg. Er kan worden gestart tussen 9.00 en 10.00 uur, in groepjes vanaf het clubgebouw. Vanuit Ruurlo gaat de route richting Zelhem en 's Heerenberg richting Duitsland en via Griethausen de Duitse polder door en langs de grens weer richting Milsbeek. Bij Nijmegen gaat men aan de noordzijde van de Waal de weg vervolgen als men bij Pannerden met de pond de weg naar Montferland vervolgt om vervolgens richting Ruurlo te koersen.