Houtdraaiwerk gemaakt door Bennie Mensink. Foto: Rob Weeber
Houtdraaiwerk gemaakt door Bennie Mensink. Foto: Rob Weeber Foto:

Hofstede doet 'fiets-ehbo' op Zwarte Cross

LICHTENVOORDE - Hofstede Tweewielers, met vestigingen in Beltrum, Borculo, Ruurlo en Groenlo, gaat de bezoekers van de Zwarte Cross helpen met hun 'fietspanne'.

Op de website van de Zwarte Cross staat het volgende bericht: "Het zal je maar gebeuren… Je hebt een knettervette festivaldag achter de rug, loopt op je dooie gemakje naar je fiets en KAK, je band is lek. Of je pakt je fiets, trapt 'm aan en wordt drie straten verderop aangehouden door de dames en heren van de politie, omdat je voorlamp weigert licht te verspreiden. Dat moeten we niet willen met zijn allen. Daarom komt Bike Totaal Hofstede je een handje helpen bij al je fiets-panne! Ketting eraf? Lampje stuk? Band lek? Hofstede staat bij de fietsenstalling bij de hoofdentree en helpt je – tegen een kleine vergoeding – met deze kleinere fietsproblemen. Zo kom je op je tweewieler thuis zonder een boete!"


Midzomerconcert

BORCULO - Op 24 juni vindt de eerste editie van het midzomerconcert plaats bij café de Hoeksteen in Borculo. Vanaf 14.00 kan men onder het genot van een drankje, genieten van blaasmuziek. Een speciaal moment voor zowel het publiek als de muzikanten, want voor het eerst staan de muzikanten onder leiding van Jan Dijsselhof uit Hellendoorn.

Sinds 28 april is men druk aan het repeteren om een leuk en gevarieerd programma neer te zetten. Er worden enkele bekende Egerländernummers ten gehore gebracht,, maar er zijn ook een aantal nieuwe nummers ingestudeerd. Iedereen is welkom op het terras bij café de Hoeksteen in Borculo. Aanvang 14.00 uur. Gratis entree.


Lieke en Roos in prijzen

GEESTEREN - Afgelopen weekend vielen er weer diverse leden van de Hamelandse Ruiters in de prijzen. Lieke Walvoort werd met Conquista tweede en derde in de klasse M1 dressuur. In de klasse M2 dressuur werd de combinatie eerste en tweede. Roos Dekkers startte Chaman des Rosiers in Steenderen in de klasse B springen. De combinatie won met maar liefst 81 stijlpunten.


Bingomiddag voor
inwoners van Geesteren

GEESTEREN - Groep 8 van basisschool de Keikamp houdt vanuit de eigen basisschoolwebwinkel een bingo middag op vrijdag 30 juni in het dorpshuis in Geesteren, zonnekamp 11. De bingo begint om 15.00 en duurt tot 16.30 uur.

Men kan binnen komen wanneer men wil. Elke ronde nieuwe kansen voor slechts 0,50 cent.
Er zijn heel veel mooie prijzen te winnen. Van het verdiende geld gaat de helft naar het goede doel: Bartimeus Lochem, een school voor blinde en slechtziende kinderen. De andere helft gaat naar de school.


Houtdraaiwerk gemaakt door Bennie Mensink

BERKELLAND - Tijdens de pinksterdagen maakte onze correspondent een ronde langs de diverse ateliers tijdens de Berkellandse AtelierRoute. Op een van de foto's is een prachtig houtdraaiwerk te bewonderen van een kerststal. In het bijschrift is vermeld dat het werk gemaakt is door van A. Mentink. Helaas is de naam van de kunstenaar verkeerd geschreven. Dit werk is namelijk gemaakt door de heer A. Mensink. Bovendien werd het werk omschreven als houtsnijwerk, terwijl het om houtdraaiwerk gaat. Wie meer houtdraaiwerk van Bennie Mensink wil bekijken, is welkom aan de Pastorieweg 5 in Geesteren. Een afspraak kan gemaakt worden via tel. 0545-481631.