Een groep leerlingen van basisschool WonderWijs nam al zingend aan de Avondwandelvierdagse deel. Foto: Jan Hendriksen
Een groep leerlingen van basisschool WonderWijs nam al zingend aan de Avondwandelvierdagse deel. Foto: Jan Hendriksen Foto:

Begrip voor annuleren openingsavond

RUURLO – De openingsavond werd vorige week maandag afgelast wegens de te verwachten weersomstandigheden. Maar vol enthousiasme gingen dinsdagavond 30 mei 530 wandelaars onder perfecte weersomstandigheden van start voor de 43ste editie van de Ruurlose Avondwandelvierdaagse.

Door Jan Hendriksen

Het gros hiervan waren de 456 leerlingen van de vier Ruurlose basisscholen (Kerst Zwart, WonderWijs, Driesprong en Willibrordus) en van jongerenvereniging Jong & Actief uit de Ruurlose/Hengelose buurtschap Veldhoek.
De organiserende jongerenvereniging Jong Gelre Ruurlo wilde met de te verwachtte weersomstandigheden maandagavond geen enkel risico nemen. "We hadden nadrukkelijk de website van Buienrader geraadpleegd. De ontwikkeling van onweersbuien waren onvoorspelbaar en de tropische temperaturen in een drukkende omgeving waren ook niet prettig voor de wandelaars. Het was daarom niet verantwoord om de wandelaars van start te laten gaan. Ook hadden we het advies van de Koninklijke Wandelbond, die adviseerde om scholen niet mee te laten doen aan de vierdaagsen, nadrukkelijk mee laten gelden. Het gros van de deelnemers bestaat bij ons namelijk uit leerlingen van de vier Ruurlose basisscholen", zo verklaarde Twan van den Berg namens Jong Gelre de afgelasting. "Begrijpelijk. Zeer verstandig. Volkomen gelijk." Op een enkeling na toonde iedere wandelaar en of begeleider die vorige week gevraagd werd of de afgelasting maandagavond niet te voorbarig was geweest begrip voor het feit dat Jong Gelre Ruurlo de vierdaagse maandagavond niet van start liet gaan.

Lees verder op pagina 3