Waterpolotoernooien op het Galgenveld. Foto: PR
Waterpolotoernooien op het Galgenveld. Foto: PR Foto:

Voorverkoop openluchtspel Indiëgangers gestart

BORCULO - Kaarten voor het openluchtspel in Borculo zijn vanaf nu te koop op de voorverkoop adressen: Tabak en Wijn en Zo Gea Berendsen Borculo, TabaKtief Everwennink Ruurlo, Tabakorie Rona Neede en TIB Borculo. of telefonisch te bestellen op 06-83185322. Er worden vijf uitvoeringen gegeven op vrijdag 14 juli op zaterdag 15 juli op woensdag 19 juli op vrijdag 21 juli en op zaterdag 22 juli.

Het openluchtspel Indiëgangers, speelt rond 1945-1950 en vertelt het verhaal over een boerengezin, twee jongens Bennie en Derk, die in 1947 naar het toenmalige Nederlands Oost-Indië gestuurd worden om er de orde te handhaven. Het stuk begint op de dag voor het vertrek. Alle emoties die horen bij een vertrek en bij de terugkeer in Nederland komen aan bod. De verloofde en de familie hebben het er moeilijk mee. Als ze na drie jaar terugkeren, hebben ze heel wat meegemaakt en dat is goed te merken. Maar het leven gaat door, Bennie trouwt met zijn meisje en wordt boer. Alles lijkt weer bij het oude te zijn. Maar dan komt er, na nog eens drie jaar, onverwacht bezoek van een kapitein.
Authentieke kleding zoals legeruniformen, voertuigen als jeeps en militaire motoren, boerderijattributen en levende have uit de vijftiger jaren geven het stuk een bijzondere uitstraling.


www.openluchtspelborculo.nl


Op de trappers in Borculo

BORCULO - RTC de Stofwolk houdt op zaterdag 24 juni, in samenwerking met Stichting Promotie Borculo de derde Jeugdronde van Berkelland.

Deze fietswedstrijd vindt plaats in het centrum van Borculo, vanaf 14.00 uur met de start van de allerkleinste wielrennertjes van 7 en 8 jaar oud. De finish van de 14-jarige wielrenners is rond 21.00 uur. Start en finish is vanaf het Muraltplein ter hoogte van Schuurman.
In deze derde editie is de nadruk net als vorig jaar gelegd op een Berkellands karakter. Tussen de officiële KNWU wedstrijden worden het 'Berkellands Kampioenschap Dikke Banden Race' gereden voor de basisschooljeugd van Berkelland. Behalve dat, is er ook plaats voor de allerkleinsten van 2 tot en met 4 jaar oud. Zij kunnen hun talent tonen in een loopfietsrace dwars door de centrumpassage van het parcours van de wielerronde.
Het Berkellands Kampioenschap Dikke Bandenrace wordt vanaf 16.30 verreden in vier categorieën, waarbij er bekers zijn voor de eerste drie en een leuke attentie voor elke deelnemer. Als hoofdprijs is er een echte Kampioenentrui voor de winnaar. De categorieën zijn: Meisjes 5 t/m 8 jaar, Jongens 5 t/m 8 jaar, Meisjes 9 t/m 12 jaar, Jongens 9 t/m 12 jaar.

Voor deelname is een helm verplicht, er zullen wat helmen beschikbaar zijn maar beter is zelf een helm mee te nemen. Deelname mag op elke fiets behalve een racefiets. Dus iedereen kan en mag meedoen.

Voor meer informatie en opgeven voor de wedstrijden: jeugd@stofwolk.nl of www.stofwolk.nl. Inschrijven kan ook op de dag zelf bij de start aan het Muraltplein.


75 jaar polotoernooien bij Schuurman-BZC

BORCULO - Schuurman-BZC houdt van 9 tot en met 11 juni haar 75ste internationale senioren waterpolotoernooi op zwembad het Galgenveld in Borculo. 63 senioren en 56 junioren teams reizen af naar Borculo om deel te nemen aan deze jubileumeditie. Zaterdagmiddag 10 juni rond 13.00 zal er een feestelijke onthulling gedaan worden door wethouder & loco burgemeester Marijke van Haaren – Koopman. Dit ter ere van het jubileumjaar.

Naast dit officiële moment, zijn er vele extra activiteiten voor de deelnemers van het toernooi. Zo komt er onder andere een rodeostier en kunnen teams kennis maken met kanopolo. De feestavond tijdens het seniorentoernooi wordt dit jaar gehouden in de arena van het Galgenveld.
Oud leden, spelers, sponsoren en andere belangstellenden zijn van harte welkom om op zaterdagmiddag 10 juni langs te komen en de sfeer van dit jubileumtoernooi te komen ervaren.
Ook tijdens het juniorentoernooi dat van 16 tot en met 18 juni gehouden wordt, wordt er aandacht geschonken aan het jubileumjaar.
De waterpolotoernooien worden traditiegetrouw gehouden in het openluchttheater / zwembad het Galgenveld. Ze worden door deelnemers uit binnen en buitenland bezocht. Dit jaar doen er aan beide toernooien 119 teams mee. Ook nu wordt er gekampeerd in zelf meegebrachte tenten in en om het bad en op de kampeerweiden.


www.schuurman-bzc.nl