De drie fonteinen werden in 2010 door de ROV en firma Eijgenhuijsen Precisievervoer in het kader van haar 100-jarig bestaan van de Ruurlose precisievervoerder geschonken aan de Ruurlose gemeenschap. Foto: Jan Hendriksen.
De drie fonteinen werden in 2010 door de ROV en firma Eijgenhuijsen Precisievervoer in het kader van haar 100-jarig bestaan van de Ruurlose precisievervoerder geschonken aan de Ruurlose gemeenschap. Foto: Jan Hendriksen. Foto:

Waterpomp fonteinen op Kerkplein defect

'Men kan gerust zijn, het komt allemaal goed'

RUURLO – "Ik ben volop bezig om het defect in samenwerking met Installatiebedrijf Stegeman zo snel mogelijk te laten verhelpen. Men kan gerust zijn. Het komt allemaal goed", zo laat 'chef waterfontein' Geert van Tuil over de waterfonteinen op het Ruurlose Kerkplein desgevraagd weten.

Door Jan Hendriksen

Een defecte waterpomp is er de oorzaak van dat de drie waterfonteinen momenteel buiten werking zijn. Ze zouden zoals gebruikelijk vanaf mei in werking zijn gesteld. Maar helaas ze doen het niet. Het is niet voor het eerst dat de fonteinen niet werken. Ook drie jaar geleden was de waterpomp defect en ook vorig jaar haperden de fonteinen af en toe.

"Ik ben al een aantal weken bezig om het euvel te verhelpen. Er waren druk lagers van de waterpomp kapot zodat er olie in het elektronica gedeelte is gekomen. Dus er moet een nieuwe pomp worden geplaatst. Hopelijk gaat dat zeer binnenkort gebeuren", aldus Van Tuil namens de Ruurlose Ondernemers Vereniging (ROV).

De drie fonteinen werden in 2010 door de ROV en firma Eijgenhuijsen Precisievervoer in het kader van haar 100-jarig bestaan van de Ruurlose precisievervoerder geschonken aan de Ruurlose gemeenschap. "Zonde dat dit mooie 'geschenk' aan de Ruurlose gemeenschap niet werkt", zo laat buurtbewoner Bernard Wormgoor die aan het Kerkplein woont weten. De Ruurloër heeft zich met meerdere bewoners van het Kerkplein vorig jaar na een oproep van Geert van Tuil spontaan als vrijwilliger aangemeld om Van Tuil te helpen. "Maar is er door het defect jammer genoeg nog geen werk aan de winkel", aldus Wormgoor.