Aanleiding om 'Mooi in Ruurlo' uit te geven is de wens om bezoekers van Ruurlo en specifiek van Museum MORE langer vast te houden in Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen
Aanleiding om 'Mooi in Ruurlo' uit te geven is de wens om bezoekers van Ruurlo en specifiek van Museum MORE langer vast te houden in Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen Foto:

Presentatieboekje 'Mooi in Ruurlo'

RUURLO – In navolging van andere plaatsen in de Achterhoek, zoals onder meer in Gorssel, Almen en Steenderen verschijnt er binnenkort, gelijktijdig met de opening van Museum MORE in Kasteel Huize Ruurlo, het boekje 'Mooi in Ruurlo'. De opening van het museum vindt op dinsdag 27 juni plaats. Initiatiefnemers van 'Mooi in Ruurlo' zijn drie plaatselijke ondernemers die het boekje in nauwe samenwerking met Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo uitbrengen.

Door Jan Hendriksen

Aanleiding om 'Mooi in Ruurlo' uit te geven is de wens om bezoekers aan Ruurlo en specifiek aan Museum MORE langer vast te houden in Ruurlo en te laten zien wat het Achterhoekse dorp allemaal te bieden heeft zowel op toeristisch vlak, horecagebied, winkelbestand als op ondernemersgebied", zo verklaart Rob Teunissen (Teunissen Mode) die samen met Sven Bonsel (Sven voor Ogen) en Anja Labohm (Swift Hairfashion) de aanzet heeft gegeven voor het informatieboekje. Ook de STAR werd nadrukkelijk betrokken bij het samenstellen van het boekje dat ook een overzicht geeft van alle toeristische facetten en overnachtingsmogelijkheden zoals hotels en bed en breakfasts. Het is de wens dat alle bezoekers aan het museum in Ruurlo het boekje 'Mooi in Ruurlo' gratis aangeboden krijgen.

Rob Teunissen: "Op deze wijze kan men kennismaken met Ruurlo." In het boekje 'Mooi in Ruurlo', in pocketformaat, presenteren niet alleen een groot deel van de Ruurlose ondernemers zich. Ook zijn er een wandel- en fietsroute en verschillende bezienswaardigheden in Ruurlo opgenomen. Het boekje is een goed startpunt voor iedere toerist in Ruurlo én een visitekaartje voor het dorp. En daarnaast een mooi bewaarexemplaar om nog een terug te komen in Ruurlo. Het zal in een oplage van 20.000 stuks worden gedrukt en naast dat alle bezoekers aan museum MORE een exemplaar krijgen aangeboden zal het worden verspreid via onder meer VVV Ruurlo en door de bedrijven die er in staan. De presentatie van het boekje zal rond de opening van MORE plaatsvinden.