Doelman Robbe Bröcker van de Kerst Zwartschool was een aantal keren bijna succesvol tijdens de strafschoppenserie. Foto: Jan Hendriksen
Doelman Robbe Bröcker van de Kerst Zwartschool was een aantal keren bijna succesvol tijdens de strafschoppenserie. Foto: Jan Hendriksen Foto:

Geen Berkellandse succes op schoolvoetbaltoernooi

RUURLO – Tijdens het Regionale Schoolvoetbaltoernooi op sportpark 't Rikkelder van VV Ruurlo waren woensdagmiddag 10 mei geen successen voor scholen uit de gemeente Berkelland. De beste prestatie was van het jongensteam van de Ruurlose Kerst Zwartschool. Zij werden vierde. Naast het jongensteam van Kerst Zwart namen uit Berkelland bij de jongens De Heuvelschool uit Borculo en Op d'n Esch uit Eibergen en bij de meisjes De Driesprong uit Ruurlo, Kerst Zwart uit Ruurlo, OBS Noord uit Borculo en Menno ter Braak uit Eibergen deel aan het toernooi.

Door Jan Hendriksen

Zowel het jongens- als meisjestoernooi waren verdeeld in twee poules van vijf scholen. In totaal namen twintig scholen deel aan het toernooi. Alle vier poulewinnaars, waaraan naast de scholen uit Borculo (2), Ruurlo (3) en Eibergen ook scholen uit Deventer (2), Lochem, Laren, Breedenbroek, Ulft Gendringen, Lichtenvoorde, Winterswijk (2), Zieuwent en Dinxperlo deelnamen, plaatsten zich voor de halve finale van het Schoolvoetbaltoernooi van het district Oost van de KNVB dat op woensdag 24 mei bij voetbalvereniging AD'69 in Aalten plaatsvindt. En dat was bij de jongens De Branink uit Laren en de Sint Jozef uit Lichtenvoorde. De Branink won de finale overtuigend met 3-0 van Sint Jozef. Bij de meisjes plaatsten zich voor de halve finale in Aalten De Vijf-er uit Deventer en de Sint Liborius uit Dinxperlo. Beide teams van de halve finale in Aalten plaatsen zich voor de finale van het Schoolvoetbaltoernooi van het district Oost van de KNVB dat op zaterdag 3 juni tijdens de KNVB Jeugddag op sportaccommodatie De Treffer van SV Longa '30 in Lichtenvoorde zal plaatsvinden.
Bij de meisjes had De Fakkel uit Apeldoorn zich afgemeld. Er bleek ook een schoolreis in de agenda te staan. De opengevallen plaats werd spontaan ingenomen door een meisjesteam van de Ruurlose Kerst Zwartschool. Speelden de meisjes op een half veld zeven tegen zeven. De jongens voetbalden op een groot veld elf tegen elf. De wedstrijden van het jongensteam van De Wizard uit Deventer werden uit de uitslagen geschrapt. Men had een leerling aangemeld die te oud was. De kinderen moesten namelijk na 1 oktober 2003 geboren zijn. "Men wilde huiswaarts keren. Maar in samenspraak hebben we besloten om de school buiten mededinging deel te laten nemen. Anders hadden we het totale wedstrijdschema op de schop moeten nemen. En dat leek ons geen goede optie", zo liet voorzitter Henk Plass van de commissie Schoolvoetbal van de KNVB district Oost weten. De jongens van de Kerst Zwartschool moesten in de strijd om de derde en vierde plaats het onderspit delven na een spannende strafschoppenserie tegen OBS Bargerpaske uit Winterswijk. In de reguliere speeltijd werd er niet geschoord. Na een gemiste strafschop van Tijmen Bluemers was het doelman Robbe Bröcker (12) die een van de Winterswijkse strafschoppen keerde. Toch moest de Kerst Zwart haar meerdere erkennen. Bauke Krosenbrink miste op het beslissende moment. Het toernooi kwam mede tot stand met medewerking van de Activiteitencommissie en zes clubscheidsrechters van vv Ruurlo.