Maifest 2016. Foto: Gerty Schriebelt
Maifest 2016. Foto: Gerty Schriebelt Foto:

Maifest en Nacht van Geesteren

GEESTEREN - Het is een inmiddels een begrip in Geesteren en omgeving, de Nacht van Geesteren. Sinds het 50-jarig bestaan van de voetbalvereniging GSV '63 wordt het gevierd, hoewel het volgens medeorganisator Bert Reurslag niets met de nacht te maken heeft.

Door Rob Weeber

Het voetbaltoernooi begint om 17.00 uur en is rond 22.00 afgelopen, waarna het feest in de tent doorgaat tot 2.00 uur. De term stamt vanuit de tijd dat het nog een tennistoernooi was dat tot diep in de nacht doorging. Dit jaar strijden maar liefst 26 teams van 7 spelers in de 'wat' (selectiespelers) en 'half wat' klasse om de felbegeerde wisselbokaal, de zwarte nachtbeker met het Geesterse logo van maan en ster. Daarnaast is er het fair play klassement. De acht KNVB scheidsrechters kennen ieder team punten toe voor fair play. De winnaar krijgt de roze, fluwelen voetbalschoen, het icoon van de Nacht van Geesteren. Ook worden er weer diverse concerten gegeven tijdens het Maifest. Op zondag overdag treedt van 11.30 tot 14.30 uur Muziekvereniging Amicitia uit Geesteren op. Zij is inmiddels de vaste muziekpartner van het evenement, na eerst enkele jaren de bardiensten te hebben gedraaid.
Mede-organisator Gerty Schreibelt heeft ook dit jaar weer een mooi programma samengesteld. Het betreft een mix van traditionele Maifestmuziek, zoals Polka's en Egerländer muziek, en Nederlandstalig repertoire uit de Achterhoek, zoals de rockband Halfgas uit Gelselaar. Amicitia wordt begeleid door de zangers Marian Beerten, Klaas Janssen en Iris van Lochem, dochter van de dirigent van Amicitia. Zaterdagavond is er de Top 40 coverband Zero one.
De Nacht van Geesteren start zaterdag 20 mei om 17.00 uur met het voetbal. Zondag 21 mei is het Maifest vanaf 11.30 uur. De entree is gratis, evenals de koffie. Het evenement staat voor iedereen open. Voor de kinderen is er een springkussen.


Vergadering SFB met Erik Hulzebosch

HAARLO - Sport Federatie Berkelland houdt op maandag 29 mei de voorjaarsvergadering met medewerking van Erik Hulzebosch.De SFB heeft de afgelopen periode de banden met haar achterban, de sportverenigingen, aangehaald. Naast de bestaande kleinschalige sessies worden voortaan tweemaal per jaar plenair de plannen en behaalde resultaten met clubs besproken. Aan de eerstvolgende avond op 29 mei gaat Erik Hulzebosch zijn medewerking verlenen. Na het formele deel zal Erik de avond vervolgen met een boeiende presentatie. Hierin zal hij de loop van zijn bijzondere carrière als wedstrijdschaatser (marathon en Elfstedentocht) en entertainer smaakvol uiteenzetten. Wethouder Han Boer van de gemeente Berkelland is bij de vergadering aanwezig om een toelichting te geven op twee nieuwe functies binnen de gemeente: de regisseur combinatiefuncties en de verbindingsfunctionaris. De vergaderstukken zijn reeds verspreid. Bestuurders van sportverenigingen en andere geïnteresseerden zijn uitgenodigd om bij deze avond aanwezig te zijn. De bijeenkomst vindt plaats bij HCR Prinsen in Haarlo en begint om 19.30 uur. Aanmelden kan tot en met 24 mei.