Gerard Kielstra trots met beker en bloemen. Foto: PR
Gerard Kielstra trots met beker en bloemen. Foto: PR Foto:

Gerard Kielstra vrijwilliger van het jaar bij vv Reünie

BORCULO - Tijdens de vrijwilligersavond van vv Reünie van zaterdag 8 april is Gerard Kielstra gekozen tot Reünie's vrijwilliger van het jaar. Een commissie bestaande uit de vrijwilligers van de jaren van 2016 (Mike Hemmink), 2015 (Bram Reijntjes) en 2014 (Jaime Lebbink) heeft samen met de activiteitencommissie deze keuze gemaakt.

Gerard is iemand die al heel veel jaren actief is bij Reünie. Moet de kantine 's morgens om 7.30 uur open, omdat er een team al heel vroeg moet vertrekken voor een uitwedstrijd, Gerard zorgt ervoor, dat de koffie klaar is. Is er een keer geen kantinebezetting, vraag Gerard en het is geregeld.
Op vrijdagavond is hij de gastheer bij het zaalvoetbal en hij zit ook in de woensdagochtendploeg. En wanneer nodig verricht hij hand- en spandiensten.

In het verleden was Gerard ook clubscheidsrechter. Natuurlijk vind je hem bij de wedstrijden van Reünie 1, zowel thuis als uit, langs de lijn om zijn club aan te moedigen.
Kortom , Gerard is een man, waar Reünie nooit tevergeefs een beroep op doet: een Reünie man in hart en nieren.
Gerard kreeg de beker en een boeket rood witte bloemen uitgereikt door Mike Hemmink, de vrijwilliger van vorig jaar.


Tornax pakt kampioenstitel voor eerst in geschiedenis

RUURLO - Afgelopen zaterdag werden de heren van Tornax voor het eerst in de geschiedenis van de club kampioen.

Vervolg voorpagina

In de derde set kreeg het goede spel van Tornax in de beginfase geen vervolg. Tornax stond al snel vijf punten achter. Er werd gestart met een inhaalrace en halverwege de set begon 'het te draaien'. Onder aanmoediging van het publiek verscheen de stand 25-18 op het scorebord en werd het kampioenschap veilig gesteld. Onder luid gejuich en sfeervolle muziek namen de mannen de felicitaties van de tegenstander in ontvangst. Daarna moest nog een set gespeeld worden. Die werd aan Wevoc gelaten: 16-25. Na de prachtige 3-1 winst konden de mannen de kampioensprijs in ontvangst nemen. Tot verrassing werd deze uitgereikt door burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland. "Jullie vormen een mooie mix van jong en oud. Ga zo door. Jullie stralen enthousiasme met elkaar uit." Na de felicitaties van het publiek werd er door de mannen het kampioensfeest voortgezet tot in de nachtelijke uren.

Toekomst
De Ruurlose trainer Henri Geerink (61) 'bouwde' in de afgelopen vier seizoenen aan het team. "En dan is dit kampioenschap de kers op de taart. Een team dat uit jong (Kelvin Bosch 19) en jongere oudere (Marcel Giesen 46 jaar) spelers bestaat en elkaar perfect aanvult en aanvoelt. Jammer genoeg moeten we het volgend seizoen zonder Onne Jelier doen. Hij pakt een studie op." Volgend seizoen is handhaving in de promotieklasse de doelstelling van Geerdink die op een lange staat van dienst als volleybaltrainer in de regio kan buigen. "Ik ben een opleidingstrainer en werk graag met de jeugd. En die komt er aam in Ruurlo. Zo werden de Jongens B zaterdag ook kampioen. En die stromen binnen niet al te lange tijd door naar de senioren. Er zit dan ook toekomst en muziek in Tornax."