Fanatiek zochten de kinderen naar de verstopte eieren. Foto: Jan Hendriksen
Fanatiek zochten de kinderen naar de verstopte eieren. Foto: Jan Hendriksen Foto:

Eieren zoeken en wandelen op palmzondag

RUURLO – Keurig waren zondag de vier 'zoekveldjes' voor het eieren zoeken aansluitend aan de Palmpasen optocht aan de Binnemansdijk door leden Jong Gelre Ruurlo uitgezet. Vol enthousiasme zochten bijna tachtig kinderen met aanwijzingen van ouders, opa's en oma's naar de verstopte eieren in het gras en tussen de takkenbossen die allemaal genummerd waren.

Door Jan Hendriksen

Met als hoofdprijs het ene ganzenei dat er verstopt was. Na afloop had Jong Gelre voor de winnende kinderen een leuk prijsje in petto. Winnaars eieren zoeken: Peuters: 1. Brenda Eeftink, 2. Brenda Eeftink; 3. Wouter Oonk. Groep 1: 1. Mandy Weijman; 2. Lieke Lusink; 3. Isa Wassink; Groep 2: 1. Bo Aalderink; 2. Ayanna Norde; 3. Floor Kersjes. Groep 3 en ouder: Liam Klunder; 2. Max de Haan; 3. Tristan Leunk.

Palmzondagwandeling
VVV Ruurlo Hartje Achterhoek hield zondag de Palmzondagwandeling. Er waren 210 enthousiaste deelnemers. De wandeling was beschreven en met pijlen aan gegeven. De afstanden waaruit de wandelaars konden kiezen waren zes, twaalf en twintig kilometer. Boerderijmuseum De Lebbenbrugge in Borculo fungeerde als rustlocatie voor de wandelaars.