Het kampioenteam (vlnr): Timmerije, Wezinkhof, Verheij, Florijn en Dolphijn. Foto: PR
Het kampioenteam (vlnr): Timmerije, Wezinkhof, Verheij, Florijn en Dolphijn. Foto: PR Foto:

De Naober C de sterkste in Ruurlose biljartcompetitie

RUURLO – Het biljartteam van De Naober C heeft de Ruurlose biljartcompetitie 2016-2017 gewonnen. Het winnende team wordt gevormd door Johnny Verheij, Remco Florijn, Chris Timmerije, Appie Wezinkhof en Rob Dolphijn.

De laatste ronde in de Ruurlose biljartcompetitie werd dinsdag 28 maart gespeeld. De competitie was dit seizoen erg spannend. Op de voorlaatste speeldag moesten de nummers één en twee tegen elkaar spelen. De nummer één van dat moment, Kasteel A had een voorsprong van vijf punten op nummer twee, De Naober C. In het hol van de leeuw bij café 't Haantje won De Naober C de wedstrijd van Kasteel A met 40 – 33 zodat op de laatste speeldag De Naober C begon met twee punten voorsprong. Normaliter speelt De Naober C de thuiswedstrijden op maandagavond.

Competitie was spannend tot de laatste wedstrijd

Om de spanning niet voortijdig uit de competitie te halen werd de wedstrijd De Naober A – De Tapperij A verplaatst naar de maandag zodat beide titelkandidaten op dinsdagavond gelijktijdig hun wedstrijden konden spelen. Het bleef lang spannend, want na drie wedstrijden hadden beide teams 27 punten behaald en moest de laatste wedstrijd de beslissing brengen. Leo Buunk van Kasteel A maakte geen fout en haalde in de laatste partij de volle buit binnen. Dit betekende dat Appie Wezinkhof van De Naober C in de laatste wedstrijd negen punten moest halen om het kampioenschap veilig te stellen. Hij maakte geen fout en wist zijn wedstrijd te winnen waardoor De Naober C zijn twee punten voorsprong behield en zodoende het kampioenschap binnen haalde. Dit was een bijzondere prestatie omdat dit team werd samengesteld uit spelers die enkele jaren geleden mee deden met het kampioenschap van Ruurlo en toen werden aangestoken door het biljartvirus en besloten samen in competitieverband te gaan spelen. Dat dit al zo snel tot een kampioenschap zou leiden was ook voor het vijftal verrassend. Het team bestaat uit Johnny Verheij, Remco Florijn, Chris Timmerije, Appie Wezinkhof en Rob Dolphijn.

Eindstand
Op de algemene ledenvergadering op dinsdag 4 april werden de prijzen uitgereikt en mag het team van De Naober C de grote wisselbeker voor een jaar in haar prijzenkast zetten. De eindstand van de competitie 2016-2017 is als volgt: 1 De Naober C; 2. Kasteel A; 3. Kasteel B; 4. De Tapperij A; 5. De Tapperij B; 6. De Naober A; 7. Lievestro A ;8 De Naober B; 9. De Kroon A; 10. De Kroon B; 11. Lievestro B.

Individueel
Aansluitend werden ook de prijzen uitgereikt voor de beste individuele spelers. Leo Buunk (Kasteel A) werd eerste, tweede Frits Wissink (Kasteel B) en derde Gerard Mulderije (Kasteel A). Ook dit jaar was de Ruurlose competitie weer te volgen via internet op biljartpoint.nl . Voor de vierde keer vindt in december weer het persoonlijke kampioenschap van Ruurlo plaats. De organiseren hopen op een nog grotere deelname dan dit jaar.