Spektakel in Lochem. Foto: PR
Spektakel in Lochem. Foto: PR Foto:

Voorbereidingen Tractorpulling Lochem in volle gang

Tractorpulling Lochem op 5 augustus

LOCHEM - Het grootste evenement van Lochem (qua bezoekersaantallen) is op zaterdag 5 augustus. Tractorpulling Lochem is een Grand National Truck- en Tractorpulling wedstrijd. Het is een evenement voor mensen van alle leeftijden.

Toeschouwers kunnen genieten van tractoren met turbinemotoren, omgebouwde auto's en powertrucks die strijden om de snelste en sterkste te zijn op twee wedstrijdbanen.

Naast het tractorgeweld is er een uitgebreid aanbod aan horeca en shops. Er is van alles te verkrijgen: van loempia tot kibbeling, Farm Toys en er is een Koter Stekkie. Op het rennerskwartier ziet men monteurs en rijders aan hun motoren sleutelen en worden foto's genomen met tractoren en rijders. Rond een uur of tien 's avonds zijn alle wedstrijden gereden en komt aan 'al het gejakker een einde'. Voor de bezoekers gaat het feest dan nog door met een verrassingsact onder de reuzenparasol. Ook voor de teams begint dan het feestje eigenlijk pas echt.

Wat is Truck- en Tractorpulling?
In deze sport moeten de deelnemers met hun voertuig een zware sleepwagen over een zo groot mogelijke afstand verplaatsen. Tijdens een 'pull' verplaatst het gewicht van de sleepwagen zich, zodat de truck of tractor steeds harder moet werken om de wagen voort te slepen. Wie de sleepwagen over de 100 meter finishlijn trekt, behaalt een 'full pull' en plaatst zich voor de finale. De Tractor Pulling in Lochem is een Grand National Truck- en Tractorpulling wedstrijd. De wedstrijden worden op twee banen gehouden. Tractoren met speciale turbinemotoren tot 12.000 PK, omgebouwde auto's en powertrucks; er is genoeg te zien én vooral te horen.

Klasses die in Lochem rijden zijn: Two Wheel Drives , Mini Unlimiteds , Prostocks I, Light Modifieds I , Superstocks , Modifieds, Sport 2,5 ton Topniveau , Sport 4,5 ton Topniveau, Supersport 3,4 ton Topniveau, Supersport 3,6 ton Topniveau, Supersport Trucks, Supersport 4,5 ton Topniveau

Voorverkoop is gestart
"Om lange wachtrijen te vermijden kun je ook gebruik maken van de online kaart verkoop", vertelt Tom Esselink, voorzitter. "Je loopt dan direct met je e-ticket naar de entreepoort en kun je alle wachtrijen omzeilen. Hoe eerder je de tickets koopt hoe voordeliger het is. Iedere maand wordt de entreeprijs met een euro verhoogd."

"Om 15 uur 'geet 't echt gebeuren'. Dikke vlammen en brullende motoren. Je ziet winnaars vlammen en motoren 'als het goed is' niet in rook opgaan. Het vakkundig commentaar van NTTO en een enorm LED scherm zorgen ervoor dat je niets mist. Dit wordt ook nog een uitgezonden op RTL7.", aldus de voorzitter.

"Na de wedstrijd is er meer tijd om een feestje te bouwen onder de reuzenparasol", vertelt voorzitter Tom Esselink. Voor dit feest is een verrassingsact gepland. Een jonge energieke band die een zeer divers repertoire speelt en garant staat voor één groot feest. Daarom is de toegang vanaf 22.00 uur gratis. Iedereen uit de omgeving kan dan meegenieten".