Flessenactie voor Westerborkscholenproject

RUURLO – Thom en Yvonne Kogelman van supermarkt Plus Kogelman zetten zich wederom in voor het houden van een flessenactie ten bate van Stichting Westerbork Scholenproject Ruurlo (SWSP). De actie vindt van 1 april tot 1 juni plaats. De opbrengst van deze actie zorgt, samen met andere acties van de SWSP, voor het welslagen van het Westerborkscholenproject.

Elk jaar is er ongeveer drieduizend euro nodig om de bussen met ongeveer honderdveertig leerlingen uit de groepen zeven en acht van de Ruurlose basisscholen en Mariënvelde naar Kamp Westerbork te laten rijden. Het Westerborkscholenproject bestaat uit diverse onderdelen. Alle leerlingen van de hoogste groepen bezoeken eind maart de Synagoge en Moskee in Lochem. Daarna volgen in mei de voorbereidende lessen op school met aansluitend een gastles ingevuld door gastsprekers die allen de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en al op leeftijd zijn. Dit jaar zijn het Bert Woudstra, Jack Trommel en de heer Waker. Allen hebben zo hun eigen verhaal. Of ze waren actief in het verzet, waren jarenlang ondergedoken of zaten jaren in een kamp. Nieuwe gastspreker, van een jongere generatie, dit jaar is Rinke Smeringa. Hij gaat vertellen hoe hij geleden heeft als kind van ouders die bij de NSB waren. Zijn vader was bij de SS en betrokken bij de bewaking van Kamp Westerbork.

Boekenbeurs
Zondag 25 juni wordt er door de SWSP weer de jaarlijkse boekenbeurs en marktje gehouden bij woonboerderij De Wilghenhoeve aan Tolhutterweg 3. Een jaarlijks terugkerend evenement waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het project.