Gerrit Klein Kranenbarg is een sportman pur sang met als gymnastiek en schaatsen als favoriete sporten. Foto Jan Hendriksen
Gerrit Klein Kranenbarg is een sportman pur sang met als gymnastiek en schaatsen als favoriete sporten. Foto Jan Hendriksen Foto:

Gerrit Klein Kranenbarg 65 jaar lid RGV

RUURLO – Een sportman pur sang. Zo kun je de 72-jarige Ruurloër Gerrit Klein Kranenbarg wel omschrijven. Klein Kranenbarg is inmiddels 65 jaar actief lid van de Ruurlose gymnastiekvereniging RGV. Een unieke periode. Daarvoor werd hij vorige week tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering gehuldigd.

Door Jan Hendriksen

Als zevenjarige 'boerenjongen' werd Gerrit Klein Kranenburg lid van RGV omdat hij zijn klasgenoot Arie Ribbers tijdens een gymnastiekuitvoering in zaal De Keizerskroon door een hoepel zag springen. "En dat wilde ik ook", zo laat Gerrit weten als we voor de foto in sporthal 't Rikkenhage een bezoek brengen aan de regio kampioenschappen acrogym. "Acrogym, een discipline binnen de gymnastiek waar we pakweg twintig jaar geleden nog nooit van gehoord hadden. "Maar dat is een goede ontwikkeling. Je moet je als sport en mens steeds vernieuwen", zo laat Klein Kranenbarg weten. Tot aan zijn 32ste levensjaar beoefende de Ruurloër als actief gymnast de wedstrijdsport. En met succes. En tot aan het 75-jarig jubileum van RGV in 2001 was Gerrit 32 jaar bestuurslid van RGV, waarvan de laatste dertien jaar voorzitter. Ook maakte Gerrit vele jaren deel uit van de Werkgroep 55+ van de Regio Gelderland van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Momenteel is Gerrit actief als leider/trainer van de Herentrimgroep (32 jaar) en de 60+ groep (25 jaar) van RGV. En ook van de Herentrimgroep van de Barchemse gymnastiekvereniging DOS is hij inmiddels 32 jaar leider/trainer. Voor al deze activiteiten ontving Gerrit in 2001 een Koninklijke onderscheiding. Maar niet alleen gymnastiek is zijn favoriete sport. Ook schaatsen is een grote passie van Gerrit. In het winterseizoen is hij wekelijks op woensdagavond op de kunstijsbaan in Deventer te vinden. In 1985 reed Gerrit met succes de Elfstedentocht uit en maakt hij al vele jaren nog steeds deel uit van het bestuur van IJsclub Ruurlo. "Met dank aan mijn vrouw Hermien en de andere familieleden. Want zonder hen zou ik al deze activiteiten niet hebben kunnen ontplooien", zo verklaart de voormalige rundveehouder die nog dagelijks op het bedrijf van zijn zoon actief is.

Ledenvergadering
Hennie Vink en Theo Hesselink ontvingen tijdens de ledenvergadering ook felicitaties en bloemen omdat beiden 25 jaar lid van RGV zijn. Tijdens de jaarvergadering werden vele actuele zaken besproken waaronder de chrysantenactie die dit jaar op 26 augustus zal worden gehouden. Het financieel verslag toonde een negatief saldo voor 2016 het geen resulteerde in de acceptatie van een contributie aanpassing voor 2017. Na zes jaar moet RGV afscheid nemen van Robert Kapers als secretaris. Robert heeft zich in die periode met hart en ziel ingezet voor de vereniging. Het zal moeilijk zijn voor de gymvereniging om een goede opvolger te vinden. Tijdens de bestuursverkiezing werd Chiel Klein Kranenbarg gekozen als bestuurslid voor ICT zaken (communicatie via website en Facebook). Bestuursfuncties voor het secretariaat en de coördinatie van de commissies konden helaas niet ingevuld worden. Tot slot werd in de vergadering het nieuwe huishoudelijk reglement goedgekeurd en besloten om in 2017 te gaan werken aan een beleidsplan voor RGV.