De nationale kampioenen: Staand v.l.n.r.: Lidwien Zieverink, Erna Kuenen en Marleen Hoffmann. Gehurkt v.l.n.r.: Annerie Hoffmann en Suzan Zieverink. Foto: PR.
De nationale kampioenen: Staand v.l.n.r.: Lidwien Zieverink, Erna Kuenen en Marleen Hoffmann. Gehurkt v.l.n.r.: Annerie Hoffmann en Suzan Zieverink. Foto: PR. Foto:

Vrouwen KV 't Boek nationaal klootschietkampioen

Vrouwen kv 't Broek
nationaal klootschieten

RUURLO – Voor het eerst in de bijna veertigjarige geschiedenis van de Ruurlose klootschietvereniging 't Broek is een team van 't Broek nationaal kampioen geworden. Zondag sleepte het vrouwenteam van KV 't Broek in het Drentse Dwingeloo namelijk in de laatste competitiewedstrijd de landelijke titel op het onderdeel straat van de Nederlandse Klootschieters Bond (NKB) binnen. Het nationale kampioenteam word gevormd door Lidwien Zieverink (53), Marleen Hoffmann (31), Erna Kuenen (50), Annerie Hoffmann (26) en Suzan Zieverink (16).

Door Jan Hendriksen

Een absolute thriller. Dat werd het zondag tussen de heidevelden in het Drentse Dwingeloo. "Te spannend voor woorden. Ongelooflijk. Fantastisch." Zomaar enkele kreten die na het laatste schot van de wedstrijd te horen waren uit de monden van de vijf Ruurlose vrouwen. Bij de start van de laatste straatwedstrijd waren er nog twee Achterhoekse vrouwenteams (KV Zwolle uit Groenlo en KV 't Broek) die om de titel streden. De overige teams hadden in de voorgaande zes wedstrijden te veel achterstand opgelopen om beide teams nog te kunnen achterhalen. Zwolle en 't Broek stonden exact gelijk in puntenaantal. Dus het onderlinge verschil van de laatste wedstrijd moest het verschil maken. Lidwien Zieverink, Marleen Hoffmann, Erna Kuenen, Annerie Hoffmann en Suzan Zieverink waren dan ook super gemotiveerd om de titel mee naar Ruurlo te nemen. In een directe confrontatie met de vrouwen van Zwolle werd er een mooie en goede wedstrijd gespeeld. Een wedstrijd waar een behoorlijke spanning op stond. Na een aanvankelijke lichte voorsprong voor de Ruurlose vrouwen werd met het zicht op de finishlijn het verschil minimaal. Zwolle kon uitgooien en dat lukte net niet. Annerie Hoffmann mocht het vervolgens voor de 'Brookse vrouwen' proberen. En zie het lukte. Er volgde een mooi schot die over de finish kwam. Gewonnen met minimaal verschil. De titel was binnen. Wat een ontlading. Een prachtig stukje topsport waar nog vaak over nagesproken zal worden. Er volgende bij de terugkeer in Ruurlo zondagmiddag een spontane huldiging.

Mannen
In al het geweld van de Achterhoekse vrouwen eindigden de mannen uit de Achterhoek in de achterhoede in de landelijke straatcompetitie. Zwolle scoorde 55 schoten en eindigde als twaalfde gevolgd door de mannen van 't Broek met 59 schoten die als vijftiende eindigden. In het eindklassement eindigde Zwolle als tiende en 't Broek op een vijftiende plaats.