Vrijwilligers aan de slag. Foto: PR
Vrijwilligers aan de slag. Foto: PR Foto:

Museum More open vanaf 27 juni

Ruurlo - De opening van museum More in het kasteel in Ruurlo komt dichterbij. De opening is gepland op 27 juni. Er zullen voornamelijk werken te zien zijn van Carel Willink.

Vervolg voorpagina

Vrouwelijk naakt
Carel Willink hield van koel. Vrouwelijk naakt is bij hem nooit erotisch maar altijd esthetisch. Misschien wel intellectueel. Al hielp 'intellect' niet bij schilderen, meende hij. "Als je schildert zit je geest in de punt van je penseel". Maar Willink had ook humor en is weleens omschreven als een 'geamuseerd pessimist." Voorvoelde hij met zijn apocalyptische schilderijen uit de 'bange jaren '30' het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog? Zo lijkt het bijna. Willink werd na de oorlog met terugwerkende kracht vaak beschouwd als een soort ziener.

Ondergang
Willink bleef in de jaren '50 en daarna stijlvast door schilderen. Kunstpauzen vonden hem ouderwets geworden maar het grote publiek bleef hem bewonderen. Captains of industry en societyfiguren vroegen hem als hun portrettist. Zo schilderde hij portretten van biermagnaat Freddy Heineken en koningin Juliana. Willink haalde de moderne tijd zijn eigen universum binnen, met kerncentrales en atoomexplosies. Nog altijd dreigde de ondergang van onze beschaving in de wereld volgens Willink. Maar de essentie van zijn kunst had geen politieke of maatschappelijke boodschap: "De kern van mijn werk is een dodelijke verliefdheid op de realiteit", liet hij eens weten.
Dit alles is vanaf 27 juni te zien.

Oranjerie
De Oranjerie wordt de 'Museum brasserie' van Kasteel Huize Ruurlo, Naar verwachting openen de nieuwe exploitanten van de Oranjerie Alco en Evelyn van Berkel rond de opening van museum More ook de brasserie. Tevens gaat het tweetal zich inzetten op feesten, partijen en bruiloften. Er zal namelijk weer getrouwd kunnen worden in de Oranjerie en Kasteel Huize Ruurlo. Ook op zakelijke bijeenkomsten zullen zij zich gaan toeleggen, "Want ook daar leent de Oranjerie zich uitstekend voor."


Huisartsenpraktijk de Linde breidt uit

RUURLO – Huisartsenpraktijk de Linde gaat haar praktijk aan de Nieuwe Weg uitbreiden in verband met toenemende zorgtaken. Er komen drie nieuwe kamers bij. De voormalige ruimte van Speel-o-theek De Dobbelsteen zal aan de praktijk worden toegevoegd. De verbouwing staat gepland van 13 maart tot en met 15 mei. Dit heeft consequenties voor de toegankelijkheid van de praktijk en de beschikbaarheid van assistentes aan de balie. Men probeert de overlast tot een minimum te beperken.


Inzamelen voor Voedselbank nog steeds nodig

RUURLO – Het is fijn dat een aantal mensen uit Ruurlo regelmatig voedselproducten naar de inzamelpunten in Ruurlo brengen. Producten die over de houdbaarheidsdatum zijn kunnen helaas niet gebruikt worden.

Met dit bericht willen de initiatiefnemers van de Voedselbank Oost Achterhoek de inzameling nogmaals onder de aandacht brengen omdat er nog steeds een groot aantal mensen afhankelijk van de Voedselbank Oost –Achterhoek zijn. Ook in Ruurlo. Er zijn allerlei redenen waarom mensen in de financiële problemen zijn gekomen. De mensen die in aanmerking komen voor een pakket hebben het financieel zwaar. Het team, dat de uitgifte van voedselpakketten in Ruurlo verzorgt, doet daarom nogmaals een beroep om, zoals in verschillende plaatsen ook gebeurt, voedselproducten te schenken bestemd voor de Voedselbank. In Ruurlo staan op de volgende adressen kratten waarin voedselproducten gedaan kunnen worden: In de Dorpskerk en in de Sint Willibrorduskerk als er een kerkdienst is, onder de carport bij de familie Schepers, Joostenkamp 41 en de familie Huisman aan de Margrietlaan 9 en op zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur onder de toren van de Dorpskerk. De volgende verpakte producten worden voor inzameling aanbevolen: thee, gemalen koffie, suiker, jam, groenten in blik of pot, blik fruit, blikje vis, blik soep, pak toast, tomatenpuree, macaroni en rijst, pastasaus, mayonaise, beschuit, crackers, ketchup, hagelslag, bouillonblokjes, ontbijtkoek, pak frisdrank, shampoo, waspoeder.


Voormekaar voor NLdoet

GELSELAAR - De Voormekaar teams in Berkelland hebben afgelopen weekend ook meegedaan aan NLdoet. Bij Dorpshoes Gelster staken ze de handen uit de mouwen samen met vrijwilligers.