Jordi van der Knoop is na zijn doelpunt het middelpunt van de feestvreugde. Foto Jan Hendriksen. Foto:

Onvervalste derby prooi voor VV Ruurlo

RUURLO – Afgelopen zondag prijkte zo'n onvervalste 'Berkellandse derby' op het programma in de vierde klasse C van het district Oost van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond. Op sportpark 't Rikkelder troffen VV Ruurlo en het Borculose VV Reünie elkaar.

Door Jan Hendriksen

Echt beladen was het duel zondag niet. Daarvoor moet men terug in de tijd toen de duels tussen de 'geelzwarten' en roodwitten' toch meer 'leefden' onder de Ruurlose en Borculose voetballers en het voetbalpubliek. De duels werden zondag niet geschuwd. Er viel een rode kaart. Het publiek stond in een redelijk aantal om het hoofdveld en uiteindelijk won VV Ruurlo overtuigend met 3-1 van de Borculose hoofdmacht. Met de overwinning blijft VV Ruurlo met nog negen duels te gaan in aanmerking komen voor een top drie notering. Want die geeft zo goed als zeker recht op deelname aan de nacompetitie. Een rechtstreekse promotie, ondanks de achterstand van zeven punten op koploper AD'69 uit Aalten, zit er ook nog steeds in. Trainer Wouter Schouten van VV Ruurlo liet aan een sportverslaggever van Leuk FM namelijk weten dat AD'69 ongetwijfeld nog punten morst in de loop van de competitie. "En als wij alles blijven winnen! Dan blijft het tot het einde van de competitie super spannend."
???Job Klootwijk opende voor VV Ruurlo de score in twaalfde minuut met een keihard schot via de binnenkant van de paal. In de 33ste minuut was het Wilco Kistemaker die met het hoofd de gelijkmaker voor VV Reünie op het scorebord bracht. Vervolgens kabbelde de wedstrijd rustig naar het rustsignaal toe. In de 49ste minuut was het Jeroen Buunk die uit een rebound met eveneens een schitterend doelpunt de stand voor Ruurlo op 2-1 bracht. Vervolgens kwam Ruurlo in een overtal situatie te staan doordat Wout Boeijink in de 67ste minuut door een rode kaart van het veld werd gestuurd. Jordi van der Knoop bracht tien minuten voor het einde de beslissende 3-1 op het scorebord. Omdat Keijenburgse Boys en FC Eibergen zondag ook wonnen blijft VV Ruurlo in de stand op een vierde plaats staan.