Het was een en al roddel en achterklap in de wachtkamer. Foto: Jan Hendriksen.
Het was een en al roddel en achterklap in de wachtkamer. Foto: Jan Hendriksen. Foto:

Lachers op de hand van Steeds Beter

RUURLO – 'Neemt u er maar twee. Want één tablet is misschien niet voldoende." Met dit verzoek werden sommige bezoekers door enkele 'figuranten' van het blijspel 'Bij de dokter', dat toneelvereniging Steeds Beter afgelopen weekeinde maar liefst driemaal voor het voetlicht bracht bij De Keizerskroon, bij de ingang van de zaal verwelkomd. Maar voordat men de zaal betrad kreeg men eerst ook nog een nadrukkelijk verzoek: "Wilt u zich eerst melden aan de balie voordat u plaats neemt in de wachtkamer." Kortom het publiek werd volop in de stemming gebracht voor een onvervalst avondje amateurtoneel. De bekende tune uit de voormalige televisieserie Medisch Centrum West deed de rest.

Door Jan Hendriksen

Er was nieuwe huisarts in de praktijk van dokter Pien Zijlsma gekomen. En iedereen dacht het er het zijne van, Bas Mulleman was toch geen familie van Mulleman die vroeger in het verre uitgestrekte buitengebied van Ruurlo aan de Batsdijk had gewoond. Wat was daar toch ook alweer mee? Bijna niemand wist het fijne er van. En wie wel iets wist zei het niet. Het was dus een en al roddel en achterklap in de wachtkamer die bijna 'levensecht' door de decorbouwers was nagebouwd van de Ruurlose huisartsenpraktijk De Linde. De toneelgroep onder leiding van regisseuse José Lageschaar was tekstvast en wist de verschillende personages goed uit te spelen. Kortom de toneelgroep kreeg het publiek volledig op zijn hand.
Twee leden van Steeds Beter vierden dit jaar hun veertig jarig lidmaatschap. Els Geurtsen en Annie Stegeman worden later dit jaar binnen de Bruilse toneelvereniging nog eens in het zonnetje gezet. De toneelgroep bestond voor het blijspel uit maar liefst dertien leden.