Simone Vaags kijkt met spanning uit naar de finale van de Miss Beauty of Gelderland verkiezing. Foto: PR
Simone Vaags kijkt met spanning uit naar de finale van de Miss Beauty of Gelderland verkiezing. Foto: PR Foto:

Borculose Simone Vaags plaatst zich voor Miss Beauty Gelderland verkiezing

BORCULO – De achttienjarige Simone Vaags uit Borculo is doorgedrongen tot de finale van de Miss Beauty of Gelderland verkiezing 2017. De finale van de missverkiezing met in totaal dertien deelnemers in de leeftijdscategorie 18+ vindt zaterdag 15 april in Theater Veluvine in Nunspeet plaats. De provinciale winnares plaatst zich voor de Miss Nederland verkiezing 2017 die later dit jaar plaatsvindt.

Door Jan Hendriksen

In totaal hadden zich maar liefst 350 Gelderse meiden aangemeld voor deze verkiezing die twee leeftijdscategorieën kent: tot achttien jaar en achttien jaar en ouder. "Zestig meiden hiervan werden uiteindelijk uitgenodigd om op de castingdag bij Hotel van der Valk in Apeldoorn te komen, waaronder ikzelf. Zelf ben ik gevraagd door de organisatie om mee te doen aan de Miss Beauty Gelderland verkiezing", zo verklaart de Borculose studente aan het Aventus College in Zutphen waar ze de opleidingscursus van modeontwerpster volgt. "Ik wist niet wat me precies op deze castingdag te wachten stond. En dat was best wel spannend. Zo hadden we twee wedstrijdronden. We kregen een aantal algemene vragen in het Engels voorgelegd en we moesten ons in een jurk presenteren aan een jury.''

'Ik vind het allemaal nog best wel een beetje onwennig'

Simone Vaags kijkt met spanning uit naar de finale van de Miss Beauty of Gelderland verkiezing. "Ik vind het allemaal nog best wel een beetje onwennig. Maar het is ontzettend leuk om te doen. Ik had geen enkele ervaring op dit gebied. Bijvoorbeeld hoe je het 'mooist' kunt lopen tijdens je presentatie op de catwalk. Middels verschillende trainingen heb ik inmiddels wat meer ervaring op dit gebied opgedaan mede omdat ik normaal vaak niet op hakken loop. Ook hebben we gezamenlijk met de deelnemers een bootcamp gevolgd."

Zes ronden
De finale op 15 april in Nunspeet bestaat uit maar liefst zes ronden. Zo begint Simone met een openingsdans gevolgd door een voorstelronde. Daarna volgt een vragenronde, een bikinironde en een modeshow die gesponsord wordt door Confiant Womenswear die hoofdsponsor is van de missverkiezing. Het slotstuk van de finale vormt een galaronde waarin Simone zich in een mooie avondjurk gaat presenteren.

Stemmen
Voor deze missverkiezing kunnen mensen ook stemmen op Simone door een sms te sturen naar: poll gelderland simone naar 3010 die 1.10 euro per sms kost. Het aantal sms stemmen telt voor twintig procent mee in de eindklassering van de Miss Beauty Gelderland verkiezing 2017. Volgende week volgt er voor Simone eerst nog een speciale fotoshoot van de hoofdsponsor. "En dan op naar de finale. Ik heb geen idee of ik een hoge eindklassering bereik, maar ik zet me er zeker honderd procent voor in. Ik vind het al een eer dat ik in de provinciale finale sta. Dat is voor mij al een hoofdprijs."