De apothekers Raymond Brunink (l) en Vincent Bohenn samen met het team van Apotheek 't Rikkelder. Foto: Jan Hendriksen
De apothekers Raymond Brunink (l) en Vincent Bohenn samen met het team van Apotheek 't Rikkelder. Foto: Jan Hendriksen Foto:

'Nadrukkelijk ingezet op de zorg en de aandacht van de cliënten'

RUURLO – Sinds enkele maanden is Raymond Brunink als nieuw gevestigde apotheker werkzaam bij Apotheek 't Rikkelder. De 37-jarige in Hengelo (Overijssel) woonachtige Brunink heeft als gevestigde apotheker de leiding van Vincent Bohenn overgenomen die sinds 1998 eigenaar van Apotheek 't Rikkelder was. Vincent Bohenn blijft als apotheker verbonden aan Apotheek 't Rikkelder die sinds oktober vorig jaar in eigendom is van Penta Pharmacy uit Utrecht, in deze vertegenwoordigd door Frans Hofman.

Door Jan Hendriksen

De nieuw gevestigde apotheker Raymond Brunink is sinds februari 2012 mede-eigenaar en apotheker van ApotheekVrij. ApotheekVrij is een betrouwbare partij waaraan men een apotheek kan overdragen. Raymond Brunink is als (adviserend) apotheker werkzaam geweest bij Pharmaline bereidingsapotheek en heeft jarenlange ervaring als apotheker in verschillende openbare apotheken opgedaan. Brunink: "Ik ben ervan doordrongen dat zorg, rendement en arbeidsvreugde hand in hand kunnen gaan ondanks de toenemende financiële druk binnen de apothekerswereld. Vanuit deze overtuiging bieden wij een persoonlijke op maat gesneden service aan waarbij de patiënten en cliënten van de apotheek centraal staan. Zo zal er weer een intensievere samenwerking met de artsen van Huisartsenpraktijk De Linde, de dienstapotheek en poliklinische apotheken en andere zorgverleners plaatsvinden. Verder zal er een verdere uitrol van zorgprogramma's plaatsvinden en zullen we kritisch aandacht blijven besteden aan medisch farmaceutische beslisregels, contra-indicaties, intoleranties en allergieën. Overheid, zorgverzekeraars, patiëntenverenigingen maar ook de patiënt zelf verwachten terecht steeds meer van de apotheek en daar wil Apotheek 't Rikkelder graag aan voldoen."

Betere service
Alle vertrouwde apotheekmedewerksters van Apotheek 't Rikkelder zijn werkzaam gebleven in de nieuwe opzet. "Het personeelsbestand is zelfs iets uitgebreid", zo verklaart Brunink om een nog betere service te verlenen. Verder laat de nieuw gevestigde apotheker weten dat er in de loop van dit jaar een kleine verbouwing en modernisering binnen de apotheek zal plaatsvinden. En ook de bezorgservice is weer volledig operationeel. "Maar in de eerste maanden is de aandacht vooral uitgegaan naar logistieke en interne processen binnen de apotheek. Zo hebben we de 'wachttijden' voor medicijnen weer tot zeer acceptabele proporties kunnen terugbrengen. De expertise van Vincent Bohenn en de medewerksters zullen en zijn inmiddels nadrukkelijk door ons ingezet op de zorg en de aandacht van de cliënten." Alles met het doel om weer terug te komen op het peil van één van de beste apotheken van Nederland.