De nieuwe EHBO-cursus omvat twaalf lesavonden en wordt afgesloten met een examen. Foto: PR
De nieuwe EHBO-cursus omvat twaalf lesavonden en wordt afgesloten met een examen. Foto: PR Foto:

EHBO Ruurlo van en voor Ruurlo

Nieuwe basis- en kindercursussen

RUURLO – Al bijna 65 jaar is de Ruurlose afdeling van de EHBO (Eerste Hulp Bij Ongelukken) een begrip in Ruurlo. Jaarlijks worden bij vele evenementen EHBO vrijwilligers ingezet om met kennis, enthousiasme en gedrevenheid eerste hulp te verlenen zoals bij de jaarlijkse Off-the-Roadrit van Motorclub Ruurlo, de avondwandelvierdaagse van Jong Gelre Ruurlo de diverse gymnastiekwedstrijden van de Ruurlose Gymnastiek Vereniging en tijdens de Hippische Week van Rijvereniging en Ponyclub Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

Een organisatie kan vrijwillig hulpverleners inzetten maar steeds vaker is er ook een wettelijke verplichting voor de aanwezigheid van EHBO'ers op evenementen. Alle vrijwilligers van EHBO Ruurlo hebben een geldig diploma, inclusief bediening van een Automatische Externe Defibrillator (een apparaat dat elektrische stroom schokken geeft bij een hartstilstand) en reanimatie en waarvoor ze bovendien bij de EHBO vereniging Ruurlo jaarlijks de herhalingslessen moeten volgen. Dit alles volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis In 2016 zijn de 42 gediplomeerde Ruurlose EHBO'ers op maar liefst 22 evenementen in Ruurlo aanwezig geweest. Gemiddeld is ieder lid dan ook drie tot vier keer per jaar op een evenement actief! "Maar helaas loopt ons leden aantal momenteel terug. Wij willen ook in de toekomst graag hulp bij de vele evenementen in Ruurlo kunnen blijven verlenen. Daarom zullen wij bij voldoende belangstelling zo spoedig mogelijk een basiscursus EHBO inclusief een reanimatie bediening AED en een Kinder- EHBO starten", zo laat voorzitter Henk Nijhof van EHBO Ruurlo weten. Deze basiscursus is bedoeld voor iedereen die het belangrijk vindt om te weten wat je moet doen bij een ongeval op een evenement maar ook op straat of in en om het eigen huis. Henk Nijhof: "De cursus omvat twaalf lesavonden en wordt afgesloten met een examen. De cursuskosten worden veelal vergoed door een verzekeraar. Kom daarom sfeer proeven en draai informatief een keer mee op een evenement."

Opgave via: mailadres info@ehboruurlo.nl of tel. bij Herwin Stemerdink via 06 201612702 (na 18.00 uur). Voor meer informatie: zie de website www.ehboruurlo.nl.