Wethouder Joke Pot opende onder toeziend oog van Ap Schepers van Old Reurle met de schaar de expositie. Foto: Jan Hendriksen
Wethouder Joke Pot opende onder toeziend oog van Ap Schepers van Old Reurle met de schaar de expositie. Foto: Jan Hendriksen Foto:

Ruurloërs ontmoeten elkaar in de bieb

RUURLO – Voor Ruurloërs is er in de maand maart volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de Ruurlose bibliotheek. 'Ontmoeting' staat namelijk deze maand centraal in de bieb. Het Repaircafé, 't Dorpshuis, Historische Vereniging Old Reurle, het Voormekaarteam Ruurlo en de Bibliotheek Oost-Achterhoek hebben hiervoor de handen ineen geslagen. Naast de gebruikelijke wekelijkse of maandelijkse activiteiten houden deze vijf gebruikers van het bibliotheekgebouw rond dit thema deze maand allerlei activiteiten. Woensdagmorgen 1 maart 'trapte' wethouder Joke Pot van de gemeente Berkelland deze 'Ontmoetingsmaand' af door de expositie 'Ontmoeten in Reurle toen en nu', die Old Reurle had samengesteld, officieel te openen door geel-zwarte papierenlinten door te knippen. Dat waren immers de 'gemeentekleuren' van de voormalige gemeente Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

Wethouder Pot roemde tijdens de opening de samenwerking tussen de verschillende instanties en verenigingen voor dit project. "Als je het over ontmoeten hebt dan is dat hier al gelukt. Een en een is in dit geval drie. Je kunt spreken van een synergie. En dat is door jullie zelf allemaal bedacht. Prachtig." Tijdens deze speciale themamaand kunnen Ruurloërs elkaar bij allerlei activiteiten ontmoeten en kennis maken met elkaar en met wat Ruurlo te bieden heeft.

De expositie 'Ontmoeten in Reurle toen en nu' van Old Reurle is de gehele maand maart te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheek. De expositie bestaat uit talloze mooie oude foto's die beschikbaar zijn gesteld door de voormalige regionale persfotograaf Henk Braakhekke uit Barchem. De expositie geeft een goede indruk hoe er vroeger zonder internet en telefoon contact met elkaar werd gezocht en hoe men elkaar ontmoette. Ook hedendaagse ontmoetingsmomenten worden getoond.

Donderdagmiddag 2 maart was er zoals gewoonlijk op de eerste donderdagmiddag van de maand het Repaircafé open. Terwijl men wachtte op de reparatie kreeg men als extraatje een kop koffie. 't Dorpshuis organiseert deze maand naast de gebruikelijke ochtenden een extra gezellige avond op donderdag 23 maart waarvoor men uitgenodigd wordt. Naast het wekelijkse spreekuur coördineert het Voormekaarteam -die ondersteuning geeft op het gebied van zorg en welzijn- op vrijdag 24 maart een markt waar alle organisaties en verenigingen zich kunnen presenteren. De Bibliotheek Oost-Achterhoek verzorgt samen met 't Dorpshuis een spellenochtend op dinsdag 14 maart. Ook waren ouders met peuters van harte welkom tijdens het voorleesuurtje die afgelopen maandagmorgen plaatsvond. Op vrijdagavond 31 maart sluit Cinebreng de 'Ontmoetingsmaand' af met de film 'Tonio'.

De expositie 'Ontmoeten Reurle toen en nu' is de gehele maand maart nog te bezichtigen. Foto: Jan Hendriksen.