De klucht was nog maar net begonnen of het tempo zit er al goed in. Foto: PR
De klucht was nog maar net begonnen of het tempo zit er al goed in. Foto: PR Foto:

Publiek geniet met volle teugen van klucht 'Deze vrouw… is uw man'

BARCHEM – Voor een bijna uitverkochte zaal In de Groene Jager speelde Toneelvereniging Ons Genoegen zaterdag 4 maart de klucht 'Deze vrouw… is uw man' geschreven door Jan Tol.

De klucht is nog maar net begonnen of het tempo zit er al goed in. Als Ans Zuiderhorn (Ans Dinkelman) bezoek krijgt van de controleur van de sociale dienst Jaap Brekeveld (Marinus Mulderije) is niets haar teveel om de man om de tuin te leiden. Ze gooit op een geweldige manier al haar charmes in de strijd. Want de controleur mag er natuurlijk niet achter komen dat haar dochter Amanda (Moniek Lubberdink) en haar nieuwe vriend Rob Reinders (debutant Erwin Bannink) bij haar in huis wonen, want zowel moeder als dochter genieten een uitkering van de sociale dienst. Erwin kruipt in deze klucht moeiteloos, en met een prachtig Duits accent, in de huid van onder andere dokter Von Recklinghausen. Hilarisch is de manier hoe hij de arme controleur de kop gek maakt. Dochter Amanda, die de 'doffer' van haar moeder liever ziet gaan dan komen, trekt alles uit de kast om hem maar kwijt te raken. En dat doet ze in een ontzagwekkend tempo en hoeveelheid tekst die ze volledig onder de knie heeft. Gastspeler Martin Marsman steelt de show als buurman Arie die onder de plak zit van zijn bazige, nieuwsgierige vrouw Mien (Anneke Koeleman). De dames Gonda (Janny Dinkelman) en Henriette (Caroline Breman) brengen de ontknoping van dit prachtig spektakel onder leiding van regisseur Henk Kreeftenberg. Het publiek genoot met volle teugen en beloonde de spelers met een staande ovatie.
Ons Genoegen telt dit jaar maar liefst vijf jubilarissen: Gert Jan Bosman is 55 jaar lid, Willy Klokman (voorzitter) vijftig jaar, Anneke Koeleman (secretaris) 45 jaar en Marinus Mulderije en Jan Regelink elk dertig jaar. Ze ontvingen allen een oorkonde en een leuk pakket. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar voor de voorstellingen op vrijdag 10 maart (aanvang 20.00 uur) en zaterdagmiddag 11 maart (aanvang 14.00 uur). Kaarten zijn verkrijgbaar bij Supermarkt Attent of via tel. 0573-459446.


Trekking verloting VV Ruurlo uitgesteld

RUURLO – De organisatie van de verloting van de voetbalvereniging Ruurlo heeft besloten om de eerste en tweede trekking op zondag 12 maart en donderdag 16 maart uit te stellen. Deze twee trekkingen zullen net als de vierde en de vijfde trekking op zondag 2 en zaterdag 8 april plaatsvinden. Het uitstel is een gevolg van de wat langzaam op gang gekomen verkoop van de loten. De loten kosten vijftig euro per stuk met als hoofdprijs een Citroen C1 auto.

Door de langere winterstop is er de afgelopen weken nog weinig gevoetbald, hierdoor zijn nog niet alle leden of ouders van leden bereikt. Het aantal verkochte loten neemt iedere week gestaag toe. Een flink aantal leden is zeer actief aan het verkopen, de teller staat nu op meer dan vierhonderd. Dit is een flink bedrag als men bedenkt dat het een waarde van 20.000 euro vertegenwoordigt voor de VV Ruurlo. Toch zullen er nog ruim driehonderd loten verkocht moeten worden de komende weken om de verloting door te kunnen laten gaan. Dit heeft alles te maken met de vergunning van de kansspel autoriteiten en de kosten/baten moeten voor de voetbalvereniging Ruurlo natuurlijk positief uitpakken. Door extra tijd te creëren, is er de mogelijkheid om de komende twee weken nog heel veel loten te kopen/verkopen. Voor iedereen die de voetbalvereniging Ruurlo een warm hart toedraagt is het een mooie kans om de club te helpen en zelf kans te maken op hele mooie prijzen. Door de medewerking van een groot aantal bedrijven is de prijzenpot goed gevuld, de win kans is vele malen hoger dan bij een spel van de Nederlandse loterij. Loten kunnen worden gekocht bij Tamoil en in de kantine. Door een éénmalige automatische machtiging in te vullen zal het bedrag kort voor de trekking op 26 maart worden afgeschreven. Mochten er onverhoopt toch te weinig loten verkocht worden dan wordt er vanzelfsprekend geen incasso uitgevoerd. Het bestuur en de werkgroep 'Verloting' van VV Ruurlo hopen dat iedereen het nut van de verloting voor de vereniging begrijpt en zich gaat inzetten om het benodigde aantal loten te verkopen. Er is ook leuk nieuws; de door Obbink/Ziggo ter beschikking gestelde kaarten voor de wedstrijd Ajax – FC Twente van komende zondag zijn al wel verloot onder de mensen die reeds een lot hadden gekocht. De winnaars zijn op de hoogte gesteld.


Vaccinatieronde voor negenjarigen en vaccinatie HPV start

REGIO - GGD Noord- en Oost-Gelderland start op 13 maart met de jaarlijkse inentingen van 9-jarigen en de vaccinatie van meisjes tegen HPV.

Alle kinderen, geboren in 2008, krijgen een oproep van het RIVM om volgens het Rijksvaccinatieprogramma ingeënt te worden tegen de ziekten difterie, tetanus en polio (DTP) en tegen de bof, mazelen en rode hond (BMR). Meisjes, geboren in 2004, ontvangen een oproep voor de inenting tegen baarmoederhalskanker (HPV). Ongeveer twee weken voor de vaccinatiedatum krijgen de ouders/verzorgers een oproepkaart van het RIVM. In de bijbehorende brief worden datum, tijd en plaats van inenting vermeld. Bij verhindering krijgen de ouders na een jaar automatisch een tweede oproep. Er wordt op verschillende momenten in 2017 gevaccineerd. Dit kan per gemeente verschillen. Het vaccinatierooster staat op www.ggdnog.nl. Er komen nog data bij in het najaar van 2017.
Meisjes, geboren in 2004, krijgen een oproep. Meisjes, geboren in 2003, die de serie prikken nog niet zijn begonnen, of nog niet hebben afgerond, krijgen ook een oproep. Kijk voor meer informatie over de HPV-vaccinatie en baarmoederhalskanker op de website van de GGD of het RIVM. Informatie voor (begeleiders van) vluchtelingen/asielzoekers: Deze groep wordt deze vaccinatieronde alleen gevaccineerd als zij al eerder in Nederland gevaccineerd zijn. Zijn zij nog nooit in Nederland gevaccineerd, dan krijgen zij in het voorjaar van 2017 een oproep van de GGD.