De speld wordt uitgereikt aan Henk Weenk door de heer Groothuis. Foto: PR
De speld wordt uitgereikt aan Henk Weenk door de heer Groothuis. Foto: PR Foto:

Ali en Henk Weenk uit Ruurlo gehuldigd bij dansgroep

RUURLO - De jaarlijkse feestavond van de folkloristische dansgroep Wi'j eren 't Olde uit Velswijk was een mooie gelegenheid om enkele trouwe leden in het zonnetje te zetten. Deze keer werden er maar liefst vijf leden gehuldigd.

De jubilarissen waren, Jan Saalmink 12,5 jaar lid, Alie en Bennie Radstake 25 jaar lid en Jan Zoethout 30 jaar lid. Speciale aandacht was er deze keer voor Ali Weenk en Henk Weenk uit Ruurlo. Ali Weenk is 55 jaar lid, ze wordt de 'Moeder van de dansgroep' genoemd. Henk Weenk is muzikant bij de dansgroep en is maar liefst 60 jaar lid. Bij zo'n mooi jubileum hoort natuurlijk iets bijzonders. Henk kreeg hiervoor van de leden van de dansgroep een klok. Uit handen van de heer Groothuis kreeg Henk een mooie speld, namens de landelijke federatie van Folkloristische Groepen in Nederland.
Tijdens de feestavond werden de jubilarissen in de bloemen gezet en door voorzitter Bennie Bannink toegesproken.


'Landschapsknokker' voor Kees Vredeveld

RUURLO - Afgelopen zaterdag kreeg Vredeveld een onderscheiding uitgereikt voor zijn zijn ingezet voor het beheer en behoud van het landschap in Gelderland.

Vervolg voorpagina

Grote eer
Kees Vredeveld vond het een grote eer om de prijs in ontvangst te nemen. "Het is toch een waardering voor alle werkzaamheden die ik in de afgelopen jaren heb verricht. Maar ik blijf desondanks actief in de natuur werken. Het is mijn lust en leven." Vredeveld raakte in 1991 via de Ruurlose bijenvereniging betrokken bij de G. A. van der Lugt Stichting die in bezit is van twintig kleinschalige natuurterreinen en een tweetal Rijksmonumenten in de Achterhoek. Zo was Vredeveld in de afgelopen periode onder meer werkzaam in de Ruurlose natuurterreinen Sieverings Bos aan de Kooiersdijk, Laarbraak aan de Laarbraakweg, Tichelmansbosje aan de Semeltjesdijk, het Beelaertsbos in Barchem en de terreintjes in Winterswijk. Tot aan zijn uittreding in 2009 was Kees Vredeveld werkzaam bij Natuurmonumenten als districtsbeheerder in de Achterhoek en als --projectleider in Gelderland.
Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het beheer en behoud van het landschap. De meeste vrijwilligersgroepen in Gelderland zijn aangesloten bij Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) die hen ondersteunt met kennis, kunde en gereedschappen. Joep Gerrits uit het Betuwse Winssen ontving zaterdag in 't Harde de Aanmoedigingsprijs van de Stichting Landschapsbeheer Gelderland voor een vrijwilliger die nog maar kort actief is maar meteen al veel voor elkaar krijgt.