Zes judoka's wisten zich te plaatsen voor het NK Judo. Foto: PR

Niek Geleijnse districtskampioen Oost Nederland

MARKELO - Vorige week vond in Markelo het Districtskampioenschap voor de leeftijdscategorie -15 jaar plaats. De eerste vier judoka's per gewichtsklasse konden zich plaatsen voor het Nederlandse kampioenschap dat op 11 maart wordt gehouden in Tilburg. Nippon Judo Achterhoek was hier aanwezig met dertien judoka's.

Niek Geleijnse (Ruurlo) wint goud en mag zich districtskampioen van Oost Nederland noemen in de gewichtsklasse -46 kg. Een hele knappe prestatie in een grote poule.

Zilver ging Hieke Bielderman (Vorden) in de gewichtsklasse -48 kg bij de meisjes. Hieke won tot aan de finale haar partijen, de finale ging helaas verloren maar neemt een welverdiende zilveren medaille mee naar huis.

Luuk van Nieuwland (Hengelo) verloor helaas zijn eerste partij en kwam hiermee in de herkansingsronde en wist zich terug te judoën naar de finale om brons en deze met een overwinning af te sluiten. Rick Bessels (Zelhem) trof in de eerste ronde de latere nummer 1 van het district, maar weet in de herkansingsronde de finale om brons te winnen.

Tycho Massop (Groenlo) heeft de afgelopen weken in verband met een knieblessure niet kunnen trainen maar weet toch heel knap de bronzen medaille te winnen. Dave Massop (Groenlo) staat tegenover fysiek grote tegenstanders en kan toch de partij om brons met winst afsluiten.

"Wij wensen ze heel veel succes toe op de Nederlandse Kampioenschappen.", aldus een woordvoerder van de vereniging.