De CDA afdeling met Annie Schreijer-Pierik, lid van het Europees Parlement. Foto: PR
De CDA afdeling met Annie Schreijer-Pierik, lid van het Europees Parlement. Foto: PR Foto:

Natuurlijk zingen

LICHTENVOORDE - Vrijdag 24 februari vindt op de muziekschool in Lichtenvoorde van 20.00 tot 21.00 uur een zangworkshop plaats. De workshop Natuurlijk zingen! is voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden van hun stem. Zangdocent en stemvormer Annette Weterings neemt de aanwezigen mee op ontdekkingsreis, om het plezier van ontspannen zingen te beleven en te ervaren.

Altijd al nieuwsgierig geweest naar de klankmogelijkheden van de eigen stem? Ervaren hoe de adem en stem werkt en hoe deze ruimte te geven, dat is als het ware een ontdekkingsreis. Ook is er aandacht voor het zingen in groepsverband.

De zangworkshop in de muziekschool Boogie Woogie, Patronaatstraat 29 in Lichtenvoorde is op vrijdag 24 februari begint om 20.00 uur en duurt tot 21.00 uur.
Aanmelden is niet nodig. Kosten zijn 10,- euro.


www.annetteweterings.nl


CDA bezoekt Annie Schreijer-Pierik in Brussel

BERKELLAND - De CDA afdeling Berkelland bezocht donderdag 9 februari eindelijk Annie Schreijer-Pierik, lid van het Europees Parlement, in Brussel. De afspraak dateert al uit de campagnetijd voor de gemeenteraadsverkiezingen en Europese verkiezingen in 2014, toen Annie de CDA caravan van het CDA Berkelland overnam. Bij die overhandiging werd afgesproken dat wanneer Annie in het Europees Parlement kwam zij het CDA Berkelland zou uitnodigen om een keer langs te komen.

Na een korte presentatie van haar werk in Brussel en waar zij zich zoal voor inzet, was er tijd voor een discussie met haar in een officiële commissiezaal van het Europees Parlement. Annie maakte met name gebruik van de mogelijkheid om duidelijk te maken dat Europa er is voor de inwoners en niet tegen de inwoners. Ook maakte zij met een aantal zaken duidelijk dat het huidige kabinet van VVD/PvdA grote kansen laat liggen, met name op het landbouwbeleid. In de discussie werd met name ingegaan op de asbestproblematiek, waar men in het buitengebied van Berkelland mee te maken kan hebben en kansen die er zijn voor een grensgemeente als Berkelland, maar ook de problemen die met name de grens geeft.
Na afloop ging Annie terug naar Hengevelde (gemeente Hof van Twente) en vertrok de CDA afdeling naar Berkelland.


Politie waarschuwt voor klusjesmannen

BERKELLAND - De politie Twente heeft afgelopen weekend een aantal meldingen gekregen over personen die ongevraagd hun diensten aanbieden, zoals het reinigen van gevels en bestrating.

Gebleken is dat deze activiteiten in sommige gevallen niet naar behoren worden uitgevoerd maar dat hier wel voor betaald moet worden. De politie verwacht dat deze personen wellicht ook actief zijn in Berkelland en waarschuwt inwoners.
De politie adviseert niet in zee te gaan met mensen die ongevraagd aan de deur komen. Heb je werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden? Zoek dan zelf een persoon of bedrijf waaraan je het werk gunt en maak goede schriftelijke afspraken over de omvang, kwaliteit en de prijs van het werk.


Auto´s vernield in Neede

NEEDE - Aan de Bergstraat in Neede zijn afgelopen weekend auto´s vernield. Vandalen hebben vermoedelijk zaterdagnacht rond 01.45 uur toegeslagen. Bij de vernielingen zijn mogelijk meerdere personen betrokken geweest. Bent u getuige geweest of heeft u meer informatie omtrent deze vernielingen en heeft u de politie nog niet gesproken. Laat dit ons weten via 0900-8844.