In Ruurlo wordt er al opgeruimd. Foto: PR
In Ruurlo wordt er al opgeruimd. Foto: PR Foto:

Ruurlo Schoon begint al met schoonmaak

Vrijwilligers kunnen aan de slag; materiaal aanwezig

RUURLO - In het BerkelBericht van de gemeente in deze krant, heeft iedereen vorige week kunnen lezen dat de Nationale Natuur Opschoonweek eraan komt. Ruurlo Schoon is al begonnen met de voorbereidingen. In de week voor 11 maart gaan de scholen aan de slag.

Leerlingen struinen de straten in hun omgeving af op zoek naar zwerfafval. Voor individuele personen en de buurtverenigingen is zaterdag, 11 maart de dag.
Wie bekend is bij de werkgroep krijgt vooraf handschoenen, hesjes, grijpers en afvalzakken thuisbezorgd. mensen die spontaan aanhaken, kunnen zaterdag vanaf half tien hun materiaal en een route afhalen op het Kerkplein. Daar staat de actietent van Ruurlo Schoon naast de container van de gemeente. Na afloop is er voor ieder iets te drinken met wat lekkers erbij.
Degenen die echt de natuur ingaan, zijn de mensen van de wild Beheer Eenheden ( De Berkelstreek, Rekken En Ruurlo). In het buitengebied wordt ijverig gespeurd naar (gedumpt) afval.
Voor het tiende jaar op rij gaan veel mensen op pad om Nederland een stukje schoner te maken. Wie mee wil helpen, kan zich aanmelden. Dat kan bij Harry Bosch 0573-454224 / 06-51575904, e-mail: harwilbosch@hetnet.nl.


Medailles in alle kleuren voor turners RGV

RUURLO - Ook afgelopen weekend stonden de leden van RGV Ruurlo weer diverse plekken op de wedstrijdvloer. Deze keer was het weer de beurt aan de jongens van de afdeling turnen heren bij de halve finale wedstrijd. Tevens was het de afgelopen twee weken de beurt aan de acrogymnasten om in Aalten (11 februari) en in Hattem (18 februari) voor de tweede keer hun oefening te laten zien, in de hoop op een plekje op de Oost Nederlandse kampioenschappen.

Lees verder op pagina 20