Ons Genoegen: zittend (vlnr):  Ans Dinkelman, Martin Marsman, Anneke Koeleman en Marinus Mulderije. Staand (vlnr): Henk Kreeftenberg, Moniek Lubberdink, Erwin Bannink, Caroline Breman en souffleuse Willy Klokman. Foto: PR
Ons Genoegen: zittend (vlnr):  Ans Dinkelman, Martin Marsman, Anneke Koeleman en Marinus Mulderije. Staand (vlnr): Henk Kreeftenberg, Moniek Lubberdink, Erwin Bannink, Caroline Breman en souffleuse Willy Klokman. Foto: PR

Toneelvereniging Ons Genoegen haalt alles uit de kast voor kluchtig blijspel

Barchem – Toneelvereniging Ons Genoegen uit Barchem trekt in maart alles uit de kast in de klucht 'Deze vrouw…. is uw man'. Men kan bij HCR In de Groene Jager van Ons Genoegen genieten op zaterdagavond 4 maart (aanvang 20.00 uur), vrijdagavond 10 maart (aanvang 20.00 uur) en op zaterdagmiddag 11 maart (aanvang 14.00 uur). Toegangskaarten zijn vanaf zaterdag 18 februari in de voorverkoop verkrijgbaar bij Supermarkt Attent Frank Bannink voor 7,50 euro per persoon. Donateurs betalen 2 euro per persoon op vertoon van hun donateur kaart. Telefonisch zijn de kaarten te bestellen via tel. 06-12580421.

Ans Zuiderhorn, (Ans Dinkelman) die al jarenlang alleen met haar dochter Amanda (Moniek Lubberdink) heeft gewoond, wordt in de klucht 'Deze vrouw …. is uw man' halsoverkop verliefd op Rob Reinders (gespeeld door debutant Erwin Bannink). Al gauw is Rob bij haar ingetrokken en woont nu alweer drie maanden bij zijn geliefde Ans. Amanda wil helemaal niets van hem weten en doet er dan ook alles aan om moeders 'doffertje' de deur uit te werken. Daar komt bij dat beide dames een sociale uitkering ontvangen en dat komt in gevaar als de controleur erachter komt dat er ook een man aanwezig is in de 'duiventil' van Ans.

Deining
Dus kunnen de bemoeizuchtige buurvrouw Mien (Anneke Koeleman) en haar man Arie (Martin Marsman) het ook maar beter niet weten. Tegen hen is gezegd dat Rob de broer van Ans is die hersteld van een tropische ziekte en door haar wordt verzorgd. Als de controleur van de sociale dienst Jaap Brekeveld (Marinus Mulderije) regelmatig over de vloer komt is het hek van de dam. Er wordt letterlijk en figuurlijk van alles uit de kast getrokken om de man om de tuin te leiden. De dames Gonda (Janny Dinkelman) en Henriette (Caroline Breman) zorgen voor de nodige deining in deze klucht van auteur Jan Tol.

Gastspeler
Daar er niet voldoende aanbod was van mannelijke spelers van een bepaalde leeftijd, moest er dit keer een beroep worden gedaan op een toneelspeler buiten de vereniging. Ons Genoegen is dan ook erg blij met Martin Marsman als gastspeler. De regie is in handen van Henk Kreeftenberg, souffleur is Willy Klokman.