Het team van Smale Opticiens. Foto: Karin Stronks
Het team van Smale Opticiens. Foto: Karin Stronks

Metamorfose Smale Opticiens

LICHTENVOORDE – Twee weken lang heeft het team van Smale Opticiens in de noodwinkel gewerkt, twee weken lang is er keihard gewerkt om de winkel aan de Rapenburgsestraat 34 een facelift te geven. Het resultaat mag er zijn. Smale Opticiens is geheel vernieuwd maar accenten uit de 'oude' winkel zijn gebleven. Ook het personeel is gebleven: vertrouwde gezichten, vakkundige medewerkers, staan klaar voor de klant in de geheel vernieuwde winkel.

Door Karin Stronks

Smale Opticiens heeft een metamorfose ondergaan, al zijn accenten uit de 'oude' situatie intact gebleven. Het interieur voldoet nu geheel aan de eisen van deze tijd. De gebruikte kleuren zijn licht maar warm, een donkere vloer, fraaie ladekasten, zitjes met oranje stoelen op een rond stuk vloerbedekking, en een prachtige foto op de achterwand geven het geheel een moderne uitstraling. De brillen zijn overzichtelijk gepresenteerd op flexibele zachte buisjes. Door de indirecte verlichting worden de monturen mooi geaccentueerd. De winkel heeft dan wel een metamorfose ondergaan, het vertrouwde personeel is gebleven. Henri Christant, Vincent van Harxen, Annette Booij en Louis Smale zijn erg tevreden over de nieuwe uitstraling van de winkel. Annette Booij geeft aan: "Een woord van dank aan alle betrokkenen die zo hard hebben gewerkt aan dit mooie resultaat is hier echt op zijn plaats!"

In 1976 is Smale Opticiens begonnen, na de overname van een horlogerie. "Vóór de overname was een klein hoekje van de zaak gereserveerd voor monturen en brillen. Na de eerste verbouwing was het precies andersom, één wandje van de winkel was ingericht als horlogerie. We zijn begonnen met het aanbieden van oogmeting en de verkoop van een groot assortiment brillen."

Tien jaar later stopte Smale Opticiens met de horlogerie en de winkel werd geheel verbouwd. "De laatste verbouwing is al weer zeventien jaar geleden, het werd hoog tijd voor een nieuwe look, vonden wij! Twee weken hebben we onze klanten in de noodwinkel geholpen, dat ging overigens prima, maar we zijn nu heel blij met onze 'nieuwe oude' stek! Het is even wennen, we moeten ons plekje weer vinden maar dat komt helemaal goed", vertelt Annette enthousiast.

Inmiddels biedt Smale Opticiens een compleet assortiment brillen, zonnebrillen op sterkte, een grote diversiteit aan contactlenzen, kinderbrillen, leesbrillen en sinds kort ook computer- ofwel bureaubrillen aan. Het personeel is deskundig en goed onderlegd. De vakkennis wordt regelmatig bijgespijkerd als er nieuwe ontwikkelingen in de optiek gaande zijn. Smale Opticiens is voorzien van moderne oogmeetapparatuur om de klant zo goed mogelijk te adviseren. In de winkel zijn monturen voor elk budget gepresenteerd, ook speciale kinderbrillen zijn te koop.
Annette glimlacht: "Na de verbouwing zijn we gewoon op dinsdagmorgen 7 februari weer aan het werk gegaan. Geen bombarie, geen grootse opening, daar zijn we gewoon te nuchter voor. Weer fijn aan de slag, dat voelt al goed! We hebben van klanten al veel positieve en fijne reacties gekregen, we kunnen er in onze vernieuwde winkel weer een hele poos tegen!"