Ruben Fernhout en Jerry van Leembruggen van The Partysquad. Foto: PR.
Ruben Fernhout en Jerry van Leembruggen van The Partysquad. Foto: PR.

The Partysquad toegevoegd aan line-up van Reurpop 2017

Ruurlo - De namen van Dj's La Fuente en Vato Gonzalez (en natuurlijk Kraantje Pappie) waren al bekend gemaakt voor Reurpop zaterdag, 10 juni. Even leek het erop dat het voor houseliefhebbers wat kaaltjes zou blijven op de Reurpopvrijdag. Niets is minder waar. Vrijdagavond 9 juni staat The Partysquad gewoon op Reurpop, in De Balzaal. Daar zullen ze de speakers op vol vermogen zetten en hun hardste housebeats dwars door de paars-gele tentzeilen pompen.

Het is alweer ruim tien jaar geleden is dat hun eerste plaat en tevens hit Wat Wil Je Doen werd uitgebracht. Nadat deze titelsong voor de film Het Schnitzelparadijs in 2005 in de Nederlandse Top 40 belandde, ging het opeens hard met Ruben Fernhout en Jerry van Leembruggen van The Partysquad. Ze hebben in die jaren een hoop meegemaakt. Zo werden ze ontdekt door de Amerikaanse producer Diplo. Deze Amerikaan is één van de mannen achter Major Lazer (denk aan Bubble Butt, Get Free en Lean On) en Jack Ü ( denk aan Where are ü now dat Diplo maakte met Justin Bieber en Skrillex). Sterker nog, Diplo baseerde zijn Major Lazer-project op de sound van The Partysquad. Hij raakte geïnspireerd door de heren tijdens een bezoek aan Nederland. Ook zaten ze meermaals in de studio met de radicale popster M.I.A. en scoorden ze een hit met Afrojack. In die tijd raakte Jerry van The Partysquad door een bizar ongeluk op Ibiza twee maanden in coma, waarna hij alles opnieuw moest leren. Maar gelukkig: feestjes bouwen doen de twee nog altijd. Net als hun muziek kent de populariteit van The Partysquad geen grenzen. Hun party-anthems en clubhits vliegen anwezigen om de oren en internationaal werken ze samen met internationale grootheden. Online worden hun nummers bovendien honderdduizenden keren beluisterd, bijvoorbeeld via hun Soundcloud-pagina.

Jubileum
The Partysquad is de ultieme cross-over act die elke partycrowd gegarandeerd 'naar de klote' helpt. Na de viering van '10 jaar The Partysquad' in 2016 trekken ze hun jubileum door naar de festivals in 2017. Vrijdag 9 juni staan ze op Reurpop.


In stilte wandelen op de Kale Berg

BARCHEM - De lente lijkt nog even op zich te laten wachten, maar toch beginnen de eerste tekenen zichtbaar te worden. Wat is er dan fijner om in stilte te wandelen en de gelegenheid te nemen om hiervan te genieten. Elke derde donderdag van de maand houdt Ineke Wijngaard een stiltewandeling op en rondom de Kale Berg in Barchem. De eerstvolgende wandeling is op donderdag 16 februari. Verzamelen om 9.00 uur op de parkeerplaats bij eethuis de Kaleberg aan de Lochemseweg in Barchem. Van daaruit gaat het eerst naar de Woodbrookerskapel voor de voorbereiding. De wandeling duurt ongeveer 1 uur en er wordt zeer rustig gelopen. Na afloop kan er onder het genot van een kopje koffie nagepraat worden. De wandeling is niet geschikt voor mensen die niet goed ter been zijn. De kosten zijn 5 euro. Opgeven kan via e-mail naar instiltewandelen@gmail.com. Op de ochtend van de wandeling krijgt men nog een bevestiging.