Het zwangerschapsclubje, inclusief de mannen en kinderen. Foto: PR
Het zwangerschapsclubje, inclusief de mannen en kinderen. Foto: PR Foto: Jan Hendriksen

Zwangerschapsclubje viert vijfentwintigste verjaardag

Ruurlo – Dit jaar vieren een zevental vrouwen uit Ruurlo hun 25-jarig jubileum van hun zwangerschapsclubje. In februari en maart worden een van hun kinderen allemaal 25 jaar. Het is in de loop van de jaren een leuke, gezellige en hechte groep geworden die lief en leed met elkaar deelt.

Door Jan Hendriksen

Elke twee maanden komen de moeders bijeen voor een kop koffie en een wijntje en om de laatste 'roddels' door te nemen. En één keer per jaar gaan de mannen en kinderen ook mee voor een dagje uit zoals bowlen, fietsen, karten en boerengolf. Ook een 25-jarig huwelijk of een Sarah wordt met elkaar gevierd. Vooraf wordt dan een 'stukje' in elkaar gezet dat voorgedragen wordt, of wordt er een mooie blijvende Sarah gemaakt. "Ook gaan we met elkaar workshops volgen waar de mooiste creaties uit voortkomen. Kortom, we hebben een gezellige club en hopen dit nog lang te kunnen voortzetten", aldus Ida Nijhof, een van de zeven 'moeders' van het zwangerschapsclubje die verder uit de families Lageschaar, Koeslag, Groote Haar, Dijkman, Wensink en Arink bestaat.


Kerkdienst in de streektaal

BARCHEM - Zal het er dit jaar dan toch echt van komen? Zijn de rayonhoofden al bij elkaar geweest? Hoe zit het met de kluunplekken, bij Hindelopen? Zoveel is in ieder geval duidelijk: 'It giet aon!' IJs en weder dienende is er op zondag 12 februari, om 10.00 uur, in de Barchkerk in Barchem een kerkdienst met als thema: Elfstedentocht. Over glad ijs, wind tegen, wakken, een kruisje aan het einde... eigenlijk over het leven zelf! Dominee Hans Hinkamp uit Lichtenvoorde zal er over spreken in deze kerkdienst in de streektaal. Met zang van Regina Wopereis en Merel Kappert. De 'tocht der tochten' in een 'dienst der diensten'? Wie zal het zeggen? Iedereen is welkom bij deze bijzondere kerkdienst: 'It Giet Aon!' Na de dienst is men op uitnodiging van de Dialectcommissie Barchem- Ruurlo van harte welkom in de Wingerd voor 'koek en zopie'.


Schaatspret met Kerst Zwartschool

RUURLO - De kinderen hebben er jaren op moeten wachten, maar eindelijk was het zover: Alle leerlingen van groep drie tot en met acht van de Kerst Zwartschool hebben dinsdag 24 ja uari genoten van een middagje schaatsen en glijden op de Ruurlose ijsbaan. Een imposante rij kinderen vertrok aan het begin van de middag richting de ijsbaan en dankzij de hulp van vele enthousiaste (groot-)ouders stonden alle kinderen in een mum van tijd op het ijs. Verbazingwekkend hoe sommige kinderen de ijzers onder bonden en bijna vanzelf weg schaatsten en anderen juist moeite moesten doen om zich staande te houden. De Kerst Zwartschool bedankt alle vrijwilligers van IJsclub Ruurlo voor hun enorme inzet om de ijsvloer er op zijn best uit te laten zien en de kantine te bemannen. De leerlingen werden getrakteerd op een welverdiende beker warme chocolademelk en een koekje, aangeboden door de Ouderraad. Voor de kleuters stond er ook een leuke middag gepland. Op het schoolplein konden de kinderen aan winterspelletjes deelnemen. Zo werd er een tikspel met pinguïns en een sneeuwkoning(in) gespeeld, kinderen konden gooien met 'sneeuwballen' tegen kranten en er werd ijshockey gespeeld. Na afloop was er ook voor deze kinderen warme chocolademelk en een koekje.

Schaatspret op de Kerst Zwartschool. Foto: PR