De jeugdtrainers luisteren aandachtig. Foto: PR Sport Federatie Berkelland
De jeugdtrainers luisteren aandachtig. Foto: PR Sport Federatie Berkelland Foto:

SFB traint de jeugdtrainers van voetbalvereniging DEO

BORCULO - Vrijdagavond 20 januari heeft de Sport Federatie Berkelland (SFB) in samenwerking met vv Deo een informatieavond gehouden voor jeugdtrainers,- en leiders. De voetbalvereniging had de SFB gevraagd om informatie en praktische tips te geven op pedagogisch gebied zodat trainers deze kunnen gebruiken bij de trainingen en wedstrijden.

Ging een vorige informatieavond bij vv Deo over het voetbaltechnische gedeelte, nu werd het pedagogische vlak centraal gesteld. Vragen als: 'Hoe sta je voor de groep? Wat te doen wanneer de groep niet luisteren wil? Hoe trek/houd je de aandacht van de kinderen?' kwamen onder anderen aan bod. Daarnaast werden filmpjes uit de praktijk getoond met een aantal goede en minder goede voorbeelden. Aan de hand van dit beeldmateriaal werd het tweede deel van de avond interactief met ruimte voor vragen en interessante discussies.
Wout Klein Goldewijk en Waldo Rhebergen hebben deze infoavond verzorgd en hun ervaringen gedeeld met de aanwezigen. De ruim 25 aanwezige trainers en leiders hebben tijdens deze eerste infoavond meer kennis opgedaan en kunnen hun taak als trainer of leider nu beter uitvoeren.
Ook andere verenigingen kunnen de samenwerking zoeken met de SFB bij gelijksoortige vragen of problemen. Alle SFB buurtsportcoaches zijn zelf ervaren trainers en breed geschoold op dit terrein.


0545-476727, info@sportfederatieberkelland.nl