Het Rode Kruis Berkelland start het project samen met de Supercoop Ruurlo. Foto: PR
Het Rode Kruis Berkelland start het project samen met de Supercoop Ruurlo. Foto: PR

Rode Kruis start project 'Rode Kruis aan Huis'

Ruurlo – Burgemeester Joost van Oostrum geeft vrijdag 20 januari om 10.00 uur bij de Supercoop in Ruurlo het startschot voor het Rode Kruis-project 'Rode Kruis aan Huis'. De burgemeester is de eerste burger van Berkelland die de veiligheidscheck doet en zal de bevindingen met het publiek delen.

Omdat steeds meer mensen langer thuis blijven wonen start het Rode Kruis Berkelland samen met de Supercoop Ruurlo het project 'Rode kruis aan Huis'. Het project is gericht op senioren en mensen die om wat voor reden dan ook meer zorg nodig hebben. Deze pilot start in Ruurlo en er wordt gekeken naar inbraakpreventie, brandpreventie en valpreventie. De Rode Kruis vrijwilligers komen aan huis om samen met de bewoner een veiligheidscheck te doen. De vrijwilligers hebben een gedegen training van onder andere fysiotherapeut, brandweer en politie gehad. In gesprek met de bewoner maken de vrijwilligers een rapportage en geven daarna tips over wat er verbeterd kan worden is.

Het 'Voormekaarteam' van Berkelland ondersteunt dit project en biedt hulp waar nodig. Ondertussen is het Rode Kruis Berkelland ook een samenwerking aangegaan met 'Zlim thuis', onderdeel van Kruiswerk Achterhoek. Met de samenwerking tussen de Supercoop, het Voormekaarteam, Zlim thuis en het OSV Berkelland denkt het Rode Kruis dat het project nu al laat zien dat samenwerking de moeite loont. In de Supercoop is een informatie stand waar men zich kan opgeven voor het project.

Op 27 januari is er om 20.00 uur Bingo in 't Kulturhus in Ruurlo. Vanaf 19.30 uur is er een inloop met koffie/thee en iets lekkers. Er is een fantastisch prijzenpakket. Natuurlijk biedt het Rode Kruis Berkelland de gehele avond gratis aan. Opgave is gewenst zodat er en inschatting gemaakt kan worden hoe groot de opkomst is. Tijdens de bingoavond krijgt men ook meer informatie over het project. Opgeven voor deelname aan het project en/of bingo kan via de telefoon of mail naar Desiree Nusink: tel. 06-11758134 of dnusink@rodekruis.nl .Voor de mensen die zich opgeven voor de bingo en die moeilijk ter been zijn, haalt het Rode Kruis-busje hen aan huis op. Men kan dit doorgeven als men zich aanmeldt. Ook kan men het strookje inleveren van de flyer die huis aan huis is verspreid bij de Supercoop in Ruurlo. Voor de mensen die zich opgeven voor de bingo en die moeilijk ter been zijn, haalt het rode kruis-busje hen aan huis op. Men kan dit doorgeven bij opgave.