V.l.n.r.: De jubilarissen Gerrie Bonnink, Bertha Hanskamp, Annie Spekschoor, Riek Aagten, Joke Ribbers, Fien Boekelder en Vincent Elferink (regio voorzitter) en Jan Ligtenbarg (bestuurslid). Foto Jan Hendriksen.
V.l.n.r.: De jubilarissen Gerrie Bonnink, Bertha Hanskamp, Annie Spekschoor, Riek Aagten, Joke Ribbers, Fien Boekelder en Vincent Elferink (regio voorzitter) en Jan Ligtenbarg (bestuurslid). Foto Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Jubilarissen Zonnebloem Ruurlo in het 'zonnetje' gezet

Ruurlo – Tijdens een feestelijke bijeenkomst van de Zonnebloem Ruurlo in het kader van haar veertig jarig bestaan werden zaterdag 14 januari in 't Kulturhus een aantal vrijwilligsters en lotenverkopers in het 'zonnetje gezet'.

Door Jan Hendriksen

Fien Boekelder is vanaf de oprichting in 1977 als vrijwilligster betrokken bij de Zonnebloem. Uit handen van voorzitter Vincent Elferink van Regio Oost Achterhoek ontving Fien een gouden speld. "De burgemeester heeft al veel gras voor mijn voeten weggemaaid. Maar die Koninklijke Onderscheiding heb je dubbel en dwars verdient. Als vrijwilligster heb de veertig jaar voor anderen in Ruurlo en de Achterhoek klaargestaan. Als geboren Lichtenvoordse heb je als Kleislepper' hier in Ruurlo stenen als kiezels verzet. Geweldig", zo omschreef Elferink de jubilaris. Elferink refereerde tijdens zijn felicitaties ook aan diverse persoonlijke ervaringen die ze met Fien had opgedaan tijdens menige Zonnebloem vakantiereis. "Je creativiteit en enthousiasme. De gasten vonden het prachtig." Ook Gerrie Bonnink werd door Elferink in het zonnetje gezet. De Ruurlose is tien jaar actief als vrijwilligster. "Zo is Fien ook begonnen", zo zei Elferink gekscherend. Annie Tackenkamp is veertig jaar actief voor de Zonnebloem Ruurlo. Wegens familieomstandigheden was Tackenkamp zaterdagmiddag niet aanwezig. Bestuurslid Jan Ligtenbarg van Zonnebloem Ruurlo huldigde een viertal lotenverkopers: Annie Spekschoor, Bertha Hanskamp, Joke Ribbers en Riek Aagten. "Als penningmeester ben ik trots op jullie. Jullie zijn een onmisbare schakel binnen de Zonnebloem." Het viertal verkoopt al minimaal 25 jaar loten zo bleek uit het archief van de plaatselijke afdeling. Ligtenbarg: "In het afgelopen jaar zijn er massaal door alle gemotiveerde loten verkopers in totaal 3270 loten verkocht. Omdat we aan een pilot deelnamen hebben we hiervoor zelfs een prijs gekregen als de beste afdeling van Nederland." Voorafgaand aan de feestelijke jubileum- en nieuwjaarsbijeenkomst werden alle gasten, vrijwilligers en loten verkopers muzikaal in de foyer van 't Kulturhus muzikaal onthaald door de Ruurlose muziekkapel De Schaddenstekkers. Willemien Mekking had voor een doorlopende fotoreportage gezorgd. Gedurende het gehele jaar zullen diverse activiteiten van de Zonnebloem in het kader van het veertig jarig bestaan worden 'opgeleukt'.