Het kantoor van Toeristische Informatie Borculo blijft gevestigd aan de Hofstraat, in hetzelfde pand als het Brandweermuseum. Foto: PR
Het kantoor van Toeristische Informatie Borculo blijft gevestigd aan de Hofstraat, in hetzelfde pand als het Brandweermuseum. Foto: PR Foto:

Toeristische Informatie Borculo zelfstandig verder

BORCULO - Toeristische Informatie Borculo (TIB) gaat met ingang van het nieuwe jaar als zelfstandig Toeristisch Bureau verder. Deze stap past in het proces van optimaliseren van de dienstverlening, dat al geruime tijd aan de gang is.

Samen met Eibergen en Neede kon Borculo gebruik maken van de faciliteiten van VVV Nederland via samenwerking met formulenemer STAR (Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo).

De overeenkomst hiervoor met VVV Nederland loopt eind dit jaar af. Verlenging van de overeenkomst zou voor TIB een aanzienlijke kostenverhoging betekenen zonder extra's. De kostenverhoging voor het VVV lidmaatschap, maar ook de als onvoldoende ervaren samenwerking binnen STAR, heeft geleid tot het besluit om zelfstandig verder te gaan.

TIB kent al een aantal jaren de eigen goed bezochte website borculobruist.nl. Uit onderzoek blijkt dat deze website meer bezoekers naar ons trekt dan via website van VVV Nederland.

2017
Het bestuur en de vrijwilligers zijn inmiddels volop bezig met de invulling van het toeristenseizoen 2017. Zo is afgelopen week de nieuwe gids BorculoBruist van de pers gerold. Deze gids wordt straks huis-aan-huis verspreid in Borculo. Daarnaast komt deze bij alle recreatie- en toeristische bedrijven in de wijde omtrek van Borculo te liggen.

Daarnaast zal in 2017 weer de Borculose Fiets4daagse plaatsvinden. Na de zeer succesvolle editie van 2016 hoopt het bestuur ook dit jaar weer meer dan 1.000 bezoekers te mogen begroeten.

Bestuurlijk
Op bestuurlijk niveau zal de samenwerking op toeristisch gebied met de Borculose ondernemers en promotiestichtingen worden geïntensiveerd. Met Bureau Achterhoek Toerisme vindt overleg plaats om samen meerwaarde te creëren, zodat nog meer mensen naar deze prachtige streek komen.