De Ruurlose turnsters te midden van Reina Beltman, Marga Titarsolej en  Bart Deurloo. Foto: PR.
De Ruurlose turnsters te midden van Reina Beltman, Marga Titarsolej en Bart Deurloo. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Samen sporten met nationale turntoppers

Ruurlo – Ter afsluiting van het negentigjarig jubileumjaar van de Ruurlose gymnastiekvereniging RGV vond zaterdagmiddag 7 januari in sporthal 't Rikkenhage een treffen plaats met drie Nederlandse turn toppers: Reina Beltman, Mara Titarsolej en Bart Deurloo. Dit werd mogelijk gemaakt door drie sponsoren: café-restaurant-zalen De Keizerskroon, café-restaurant De Tapperij en Dinercafé De Naober. Speciaal voor deze middag was sporthal 't Rikkenhage dan ook omgedoopt tot 'De Tappers van Ruurlo'.

Ondanks het winterse weer waren er toch ruim honderdvijftig mensen op dit evenement afgekomen. RGV had een aantrekkelijk programma samengesteld. De opening werd verzorgd door seniorenleden in oude tenues met een vlaggenparade. Hierna brachten de sponsoren door een erehaag van vlaggen de turntoppers binnen. Na een gezamenlijke warming-up met de jeugdleden van de RGV, turnden de turnsters Reina Beltman en Mara Titarsolej een oefening op de balk en een vloeroefening. Daarna was de Ruurlose jeugd aan de beurt om op de balk en vloer een oefening te doen. Ze werden hierbij bijgestaan door Mara en Reina en natuurlijk ook door de leiding van RGV.

Ook Bart Deurloo wist de harten van de Ruurlose sporters te beroeren. Zijn rekstokoefening vond erg veel waardering bij de Ruurlose turners hetgeen duidelijk bleek uit de intensieve wijze waarop de jonge Ruurlose turners zijn aanwijzingen volgden tijdens de gezamenlijke oefenperiode die volgde op de demonstratie.

Na afloop van de oefeningen mochten de jeugdleden vragen stellen aan Bart, Mara en Reina. Grietje Weenk maakte tot slot groepsfoto's met de drie toppers. Met name voor de RGV jeugd was dit een aangename verrassing. Uiteraard was er na afloop veel belangstelling voor een handtekening van de drie topsporters en de jeugd vocht om een plaatsje om samen op de foto te komen met hun sportidolen. Al met al een geslaagde middag voor de RGV in het kader van hun negentigjarig bestaan, maar bovenal een grootse ervaring voor de jeugd.