Brons voor Naomi. Foto: PR
Brons voor Naomi. Foto: PR Foto:

CMV-team Elite/Dynamo N61 kampioen

NEEDE - Het CMV-team van volleybalvereniging Elite/Dynamo N61 is kampioen geworden. In een rechtstreekse confrontatie met de directe concurrent DASH N61 was een vijfsetter genoeg om de kampioensvlag te mogen hijsen. Na afloop ontvingen de spelers/speelsters/begeleiding, naast vele felicitatie's, een presentje van de vereniging én natuurlijk de kampioensmedaille van de Nevobo. Het kampioensteam bestaat uit Jim Olthaar, Niek te Kolstee, Kyra Prins, Yara Smits, Tess Heideman en Floor Heideman. Trainers zijn Arjan Nijland en Britt Larink.

Berkellandse kloot schieters in de prijzen

Ruurlo – Het was een druk weekend voor diverse klootschieters (m/v) uit Berkelland. Zaterdag stond de tweede Championstourwedstrijd straat in Fort (Drenthe) op het programma en zondag de vierde landelijke straatwedstrijd in het Twentse Ootmarsum.

De tweede wedstrijddag van de Championstour onderdeel straat liet weer mooie resultaten zien voor klootschieters uit Berkelland. Op het parkoers in Fort werd tijdens twee omlopen van duizend meter bepaald wie de beste is en met de meeste punten op huis aan ging. Bij de mannen zijn een viertal klootschieters uit de Achterhoek vertegenwoordigd. Jurgen te Brake en Silvio Geelinck van KV Zwolle, Michael Roerdink van KV Eibergen en Mark Schutten van de Onderlingen uit Haarlo. Silvio eindigde als zeventiende en eerste. Jurgen te Brake die in de eerste wedstrijd met zes schoten en 23 meter als eerste eindigde verging het in de tweede wedstrijd minder en eindigde hij als veertiende. Michael Roerdink begon matig en eindigde als dertiende in de eerste wedstrijdronde. De tweede wedstrijd werd hij met acht choten en 33 meter achtste. Mark Schutten werd met negen schoten in zowel de eerste als tweede oploop zestiende en vijftiende.

Bij de vrouwen was Marleen Hoffmann van K.V. 't Broek (Ruurlo) vertegenwoordigd. Zij eindigde in de eerste wedstrijd als vierde met tien schoten en 58 meter en in de tweede wedstrijd werd ze achtste met twaalf schoten. Bij de jongens was Patrick Zieverink van KV 't Broek niet in goede doen. Hij behaalde in de erste ronde met tien schoten en 101 meter een zesde plaats. In de tweede ronde was de score negen schoten en 41 meter en dat resulteerde in een negende plaats. Tim te Bogt van KV Zwolle werd in de eerste wedstrijd zevende en in de tweede wedstrijd eindigde hij met acht schoten en 25 meter op een mooie derde plaats. Suzan Zieverink van KV 't Broek was goed op dreef bij de meisjes. Zij behaalde in de eerste omloop een derde plaats met tien schoten en zeven meter en wist de tweede wedstrijd winnend af te sluiten met negen schoten en 61 meter. De derde en laatste wedstrijddag is op 14 januari in Baak.
Tijdens de Landelijke Straatwedstrijd bij de mannen was Klein Dochteren uit Lochem weer goed op stoom. Met een tweede plaats gingen de mannen weer op huis aan. Zwolle deed het met een achtste plaats ook niet onverdienstelijk. De mannen van 't Broek (Ruurlo) presteerden redelijk door met zeven schoten achter winnaar Ons Streven als dertiende te eindigen. De vrouwen van 't Broek revancheerde zich van de vorige wedstrijd door achter de vrouwen van de kernploeg als tweede te eindigen. Zwolle eindigde als derde. In het tussenklassement na vier wedstrijden zijn de verschillen erg klein tussen de twee damesteams uit de Achterhoek. Het lijkt erop dat zij gaan uitmaken wie de landelijke titel mee naar de Achterhoek gaat nemen aangezien de kernploegdames buiten mededinging meespelen.

Brons voor Eibergse
judoka Naomi Overkamp

EIBERGEN - Zondag 18 december stond de 15-jarige Eibergse Naomi Overkamp op de tatami tijdens het Internationale Topjudotoernooi Haarlemmermeer in Hoofddorp. Naomi heeft tijdens dit tweede meetmoment sterk aanvallend judo laten zien en is met de bronzen plak richting huis gegaan. Een prachtige afsluiting van 2016.

Het derde meetmoment heeft de ze op zaterdag 14 januari 2017 tijdens de Matsuru Dutch Open Espoir Judo tournament in Eindhoven. De meetmomenten zijn erg belangrijk, aangezien ze hiermee rankingpunten voor de European Cup Toernooien kan behalen. Op 13 november maakte ze haar debuut ( -18 jaar / - 70 kg) op het eerste meetmoment van het Internationale Residentie Toernooi in Den Haag, op dit toernooi heeft Naomi de zilveren plak op haar naam weten te zetten.

Het nieuwe jaar start de Eibergse judoka direct met een 3-daagse trainingsstage in Groningen op 2, 3 en 4 januari 2017. Men kan Naomi volgen op haar Facebookpagina: Naomi Overkamp / judoka