Henny Timmermans, Nardy Cupers, Henk Meulenkamp en Patricia Hoytink-Roubos (vlnr) bouwen samen verder aan betaalbaar en prettig wonen. Foto: PR
Henny Timmermans, Nardy Cupers, Henk Meulenkamp en Patricia Hoytink-Roubos (vlnr) bouwen samen verder aan betaalbaar en prettig wonen. Foto: PR

Samen verantwoordelijk voor sociale huurwoningen

Overeenkomst gemeente, huurders- verenigingen en ProWonen

BERKELLAND - Patricia Hoytink-Roubos, wethouder van de gemeente Berkelland, Nardy Cupers van Huurdersvereniging De Naobers, Henny Timmermans van Huurdersvereniging Borculo en Henk Meulenkamp, directeur ProWonen hebben maandag 12 december hun handtekening gezet onder de Prestatieafspraken 2017 voor Berkelland.

Met deze vier handtekeningen bekrachtigen de partijen dat ze zich gezamenlijk verantwoordelijk voelen voor de sociale huursector in Berkelland. Het is een bijzonder moment, omdat voor het eerst de huurdersverenigingen als volwaardige partners deelnemen en de afspraken ondertekenen.

Henk Meulenkamp: "Geweldig dat deze bestuursleden, die als vrijwilliger actief zijn bij de huurdersverenigingen, zich zo hebben ingespannen voor al die huurders." Patricia Hoytink-Roubos vult aan: "Met elkaar willen we ook in de toekomst betaalbare, duurzame én voldoende huurwoningen aan kunnen bieden. Zo bouwen we samen verder aan prettig wonen in de gemeente Berkelland!"

Zorgen voor voldoende beschikbare én betaalbare woningen is een van de belangrijke afspraken die met elkaar gemaakt zijn. Sinds 2016 is er wetgeving voor het toewijzen van woningen aan mensen die vanwege inkomen in aanmerking komen voor huurtoeslag.

Lees verder op pagina 17