Christelijk Koor Jubilate. Foto: PR
Christelijk Koor Jubilate. Foto: PR Foto:

Kerstconcert CK Jubilate

NEEDE - Het Christelijk Koor Jubilate, voorheen 'Looft de Heer', geeft, sinds haar oprichting in 1908, bijna jaarlijks een kerstconcert in Neede. Deze concerten werden altijd goed bezocht. Zaterdag 17 december om 20.00 uur staat het concert op de planning. Het optreden vindt plaats in de Grote Kerk in Neede met haar prachtige akoestiek en sfeervol interieur. De kerk is open vanaf 19.30 uur en de entree bedraagt 7 euro.

Het zestig leden tellende CK Jubilate is bekend en geliefd om de goede koor-kwaliteit, toegankelijke klassieke muzikale werken van beroemde componisten en haar uitstekende dirigent Jaap Vonk. Door omstandigheden zal hij dit concert niet dirigeren, daarom staat dit kerstconcert onder leiding van Valeria Boermistrova uit Almelo. De uit te voeren werken worden op piano begeleid door Wouter Munsterman uit Hengelo. Verder verlenen medewerking de Needse sopraan Annie Wevers, de bariton Hans van der Werf uit Glanerbrug en de trompettist Anne Haverkamp uit Hengelo.

Behoudens een paar verrassende intermezzo's zingt het koor een viertal hoofdstukken uit de Weihnachtscantate 'Der Stern von Bethlehem' van Joseh G. Rheinberger en verder kerstliederen als 'Star Carol' van John Rutter, 'In the bleak mid-winter' van Harold Darke, 'Cantique de Noel' van Adolphe C. Adam, en het 'Halleluja' uit de 'Messiah' van Georg F. Händel. Het concert wordt samen met het publiek afgesloten met het bekende 'Ere zij God' in de bewerking van Jan van der Waart.

Meer informatie is te verkrijgen bij de secretaris Dick Lammers, via tel 0545-474872.