Het nieuwe ASV-complex met de loopgroep op zaterdagmorgen en ASV-voorzitter (l) Ton Harmsen. Foto: PR
Het nieuwe ASV-complex met de loopgroep op zaterdagmorgen en ASV-voorzitter (l) Ton Harmsen. Foto: PR Foto:

Atletiekbaan voor officiële wedstrijden in Eibergen

EIBERGEN - Zaterdag was de officiƫle opening van de compleet vernieuwde Eibergse Atletiekbaan. ASV beschikt nu over een professionele accommodatie met een licentie voor officiƫle atletiekwedstrijden.

Door Rob Stevens

De vereniging bloeit. Ze heeft 370 leden met maar liefst meer dan 100 jeugdleden. De Bijenkamp heeft zo ook weer aan kwaliteit gewonnen. Alle partijen beschikken inmiddels over een vernieuwd modern complex. Een mountainbikeparcours is nog in ontwikkeling en er wordt gesproken over de aanleg van een ijsbaan.

Ton Harmsen is voorzitter van ASV. ASV huurt het complex van een stichting, met Bob Doornwerd als voorzitter, die het beheer en het onderhoud van het park voor haar rekening heeft. Johan Wansink, het oudste lid van ASV, gaf al in maart het startschot voor vernieuwing van de atletiek accommodatie. De ingang van het complex is voorzien van vier genummerde atletiekbanen. Allerlei genodigden kwamen hierover zaterdag binnen om te zien hoe fraai de accommodatie is geworden: de gedeputeerde van de provincie Gelderland Jan Markink, de wethouder van de gemeente Berkelland Han Boer, vertegenwoordigers van de Atletiekunie, bestuurders van naburige sportverenigingen op de Bijenkamp, collega atletiekverenigingen en de betrokken aannemers. De aanleg van de nieuwe atletiekaccommodatie is mede mogelijk gemaakt door subsidie van gemeente Berkelland en de provincie Gelderland. De vernieuwing gaat samen met privatisering van de accommodatie. Lees verder op pagina 21