Foto: PR
Foto: PR Foto:

Coöperatieavonden

ACHTERHOEK - Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek investeert jaarlijks een fors deel van de nettowinst in de lokale samenleving, onder andere via het Coöperatiefonds. Dit jaar is er maar liefst € 539.400,- beschikbaar. Met het Coöperatiefonds ondersteunt de bank economische, sociale en culturele initiatieven in de regio en draagt daarmee bij aan de verbetering van de vitaliteit en kwaliteit van de regio.

In de periode van 16 mei tot en met 13 juni hebben leden van de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek door het uitbrengen van online stemmen bepaald welke verenigingen en stichtingen een bijdrage ontvangen uit het Coöperatiefonds. Binnen elke regio zijn de projecten verdeeld in vijf categorieën. De 25 winnaars en 25 genomineerden zijn bekend en op dinsdag 21 juni hebben alle vertegenwoordigers van de winnende verenigingen en stichtingen hun cheque ontvangen. De verenigingen en stichtingen die in hun categorie als tweede zijn geëindigd -de genomineerden- krijgen de gelegenheid om hun project te presenteren. Dit doen zij tijdens één van de vijf coöperatieavonden. Na afloop van de presentaties brengen de aanwezige leden hun stem uit op hun favoriete project. Zo komt er een eerste-, tweede-, derde-, vierde- en vijfde winnaar uit de bus. De bijdrage die hierbij verkregen kan worden ligt tussen € 2.500,- en € 8.500,-. De genomineerden in elke regio in Berkelland zijn: Historische Vereniging Borculo, Ruurlose Gymnastiek Vereniging, Voetbalverenging Ruurlo, G.S.V. `63 en Vrouwen van Nu Eibergen. In Berkelland wordt de coöperatieavond gehouden op 29 september in 't Hof van Eckberge te Eibergen.
Aanmelden voor een van de coöperatieavonden kan via de website.


www.stemophetcooperatiefonds.nl


Dag voor Berkellandse
Ondernemer in teken Naoberschap

BERKELLAND - Donderdag 29 september wordt door het Platform BV Berkelland voor de zesde keer de Dag voor de Berkellandse Ondernemer gehouden. Locatie: Meilink BV. Kamerlingh Onnesstraat 4, Borculo. De Dag staat dit jaar in het teken van het Naoberschap en heeft mooie initiatieven, ideeën en vruchtbare samenwerkingen opgeleverd die tijdens de Naobertour worden getoond. Verder wordt tijdens deze bijeenkomst het voorzitterschap van het Platform overgedragen.

Het programma: 15.30 uur: Inloop en ontvangst. 16.00 uur: Opening, Overdracht voorzitterschap, Interviews met Han Boer, wethouder Economische Zaken Berkelland, Ronald Wetering, directeur bedrijven Rabobank Noord en Oost-Achterhoek, Bertus Satink, onderwijsdirecteur VMBO Het Assink Lyceum en Peter Rikken van Meilink BV. 17.00 uur Noabertour: Maak kennis met Berkellandse initiatieven tijdens de rondleiding in de hallen van Meilink BV. 18.15 uur: Netwerkborrel, 21.00 uur Einde avond. Inschrijven kan tot en met 23 september via de webste www.platformbvberkelland.nl. Deelname voor leden van de Berkellandse ondernemersverenigingen, IKB en genodigden is gratis. Overige deelnemers betalen € 75,00 exclusief btw. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd.


Walking football op sportpark 't Haantje

NEEDE - Deze week is de Nationale Sportweek en op woensdagavond 21 september is er bij Sportclub Neede een informatieve en sportieve bijeenkomst over walking football. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Sport Federatie Berkelland en de Stichting Vitaal op Weg. De avond begint om 19.30 uur. De locatie is sportpark 't Haantje, Kronenkamp 10 in Neede. Het walking football team van DVC '26 uit Didam speelt een demonstratiewedstrijd tegen een team van Sp. Neede. De avond staat onder leiding van Peter Aal en Louis Verweijen, beiden voetballers van het OldStars-team van Vitesse. Ook kunnen geïnteresseerde 60-plussers(dames/heren) tijdens deze avond actief meedoen. Men is welkom op woensdagavond bij Sp. Neede. Voor meer info: John Willemsen van Sport Federatie Berkelland: john@sportfederatieberkelland.nl of bel: 0545-476727.