De slagwerkgroep. Foto: PR
De slagwerkgroep. Foto: PR Foto: Verona Westera

Muziekvereniging Crescendo uit Neede vraagt aandacht

NEEDE - Zaterdag 24 september geeft de slagwerkgroep een try out concert in de sporthal in Neede. Aanvang 20.00 uur. Dit try out concert is ter voorbereiding op het concours 8 oktober in Enschede.

De slagwerkers van Crescendo zullen in Enschede tijdens het concours rond 10.30 uur spelen in de Diekmanhal. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om ze te komen aanmoedigen. Mocht dit niet lukken, dan zijn belangstellenden welkom om op 24 september in de sporthal te komen luisteren en kijken vanaf 20.00 uur. De musici zullen zowel lopend en stilstaand hun nummers ten gehore brengen. Ook de drumfanfare van Apollo uit Goor zal deze avond acte de présance geven. Zij zijn eveneens in voorbereiding voor het concours in Enschede.


Clinic 'Ontdek je Stem' bij
Eibergs Mannenkoor

EIBERGEN - Het Eibergs Mannenkoor verzorgt de clinic 'Ontdek je Stem'. De clinics vinden plaats in september en oktober in Cultureel Centrum de Huve in Eibergen. De eerste donderdagavond clinic wordt gehouden op 22 september en vervolgens 29 september, dan 6, 13 en de laatste avond op 20 oktober, telkens van 19.00 tot 20.00 uur Op deze avond zijn partners, kinderen en vrienden welkom om voor de nodige support te zorgen. Deelnemen aan de clinic is gratis.

Doel van de clinics is om meer mannen te enthousiasmeren om te gaan zingen. De doelgroep is mannen tussen de 30 en 60 jaar. Deze mannen kunnen de mannenkoorzang een nieuw elan geven. De ervaringen met de clinic van 2015 zijn aanleiding geweest om deze nogmaals te verzorgen. De clinic wordt gegeven door de professionele dirigent van het mannenkoor, Wim Ruessink, die met veel muzikale kennis en inzet het Eibergs Mannenkoor zijn muzikale uitstraling geeft.
Wim Ruessink richt zich tijdens deze clinic op wat hij noemt `de zangbatavieren`. Mannen zonder kennis en ervaring. "Maar let maar eens op het mannengeluid na een doelpunt van ons oranje voetbalteam", aldus Ruessink. In de clinic wordt de zang vooral geoefend met horen en doen. Geen moeilijke dingen maar vooral ervaren en ontdekken. Ter ondersteuning wordt het boek, Ontdek je stem, gebruikt.
Men is niet verplicht om na de clinic bij het Eibergs Mannenkoor te gaan zingen. Het doel is om de mannenkoorzang in het algemeen te promoten. Uiteraard is wel informatie te verkrijgen over het koor.


Pelle voorzitter Vrienden van Mallumse Molen

EIBERGEN - Na het vertrek van Gerrit Hazewinkel als voorzitter van de Stichting Vrienden van de Mallumse Molen, is de stichting er in geslaagd een nieuwe voorzitter te benoemen. De heer Hans Pelle uit Eibergen is bereid gevonden om de taak van voorzitter van de Stichting Vrienden van de Mallumse Molen op zich te nemen.

Hans Pelle is 55 jaar, is getrouwd en heeft 3 kinderen. Hij is geboren en getogen Eibergenaar en is bestuurlid geweest van de Eibergse motorclub de Kroonrijders' en 8 jaar voorzitter van volleybalvereniging Boemerang, eveneens uit Eibergen. Naast zijn fulltime baan als arbeidstherapeut in Almelo, is hij sinds 1994 gemeenteraadslid voor de PvdA. Dit was hij eerst van Eibergen en na de gemeentelijke herindeling van de Gemeente Berkelland. Verder is hij met plezier 'bijenboer' (imker), zoals hij dat zelf zegt en bezit hij vier volken.
Tijdens de eerste bestuursvergadering hebben aanwezigenzijn grote betrokkenheid gevoeld bij de Mallumse Molen, het Muldershuis en het gebied er omheen en heeft hij voor zichzelf enkele weloverwogen doelen gesteld. Zo wil hij het donateursschap van de Mallumse Molen meer onder de aandacht brengen en het aantal donateurs (180) van de Stichting Vrienden van de Mallumse Molen vergroten. Bij het exploiteren van de Mallumse Molen, het Mulderhuis en het gebied er omheen zijn nu eenmaal de nodige financiële middelen nodig, waarbij donateursgelden noodzakelijk en enorm welkom blijven.
Tevens is hij voornemens door intensievere samenwerking van de diverse stichtingen in de nabijheid van de Mallumse Molen, de aantrekkingskracht van het gebied en de gebouwen om de Mallumse Molen heen te vergroten. Er zal een meerjarenplan gemaakt worden, waarin de stichting haar plannen in zal weergeven. Het bestuur is verder voornemens om tijdens de Nationale Molendag van 13 mei 2017 en de Monumentendag van 9 en 10 september 2017, meer nevenactiviteiten te gaan organiseren op genoemde locatie. Het weekend waarin de Monumentendagen vallen, zal het meest er uit springen voor de Vrienden van de Mallumse Molen. Die activiteiten moeten vooral meer mensen (en dan met name jonge mensen / gezinnen) trekken, die zich daardoor weer meer betrokken gaan voelen bij de Mallumse Molen en haar omgeving, door donateur te worden.
In het meerjarenplan zal het bestuur van de Stichting Vrienden van de Mallumse Molen de activiteiten nader beschrijven en verder uitwerken. Het bestuur zal deze plannen presenteren aan de donateurs op de donateursbijeenkomst van 4 maart 2017 in het Muldershuis.